Που θα φτάσει φέτος ο Lewandowski

Ας δούμε ρεαλιστικά τι κυνηγάει φέτος ο Robert Lewandowski:

Αυτή τη στιγμή έχει 35 γκολ σε 25 παιχνίδια

Πετυχαίνοντας άλλα δύο (37) ξεπερνάει τον Ciro Immobile και Lionel Messi. Ο Ιταλός πέρυσι κι ο Αργεντινός πρόπερσι σκόραραν 36 γκολ.

Ο Πολωνός κυνηγάει ακόμα μία επίδοση του Messi. Τη σεζόν 2016-17 είχε πετύχει 37 γκολ και μοιάζει πιθανό να τον ξεπεράσει.

Με τα παιχνίδια που απομένουν ο «Lewa» μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει ακόμα και την επίδοση του Suarez τη σεζόν 2015-16, όταν είχε σταματήσει στα 40 γκολ.

Επιπλέον θα προσπαθήσει να φτάσει και να καταρρίψει το ρεκόρ του Gerd Müller από τη σεζόν 1971-72. Ο Γερμανός είχε πετύχει στην Bundesliga 40 γκολ στην κορυφαία επίδοση έως τώρα.

Δείτε ακόμα : Stoiximan εγγραφη

Μη ρεαλιστικά ρεκόρ:

Ο Lionel Messi τη σεζόν 2011-12 είχε πετύχει 50 γκολ και πραγματικά αυτό το ρεκόρ μοιάζει ασύλληπτο όχι μόνο για τον Πολωνό αλλά και για τους υπόλοιπους.

Ο μόνος που άγγιξε το ρεκόρ του Αργεντινού αλλά δεν το έφτασε, ήταν ο Cristiano Ronaldo τη σεζόν 2014-15, όταν και σταμάτησε στα 48 γκολ.

Ο Πολωνός μπορεί να καταρρίψει πολλά ρεκόρ και φέτος, όμως υπάρχει ένα στοιχείο που επίσης είναι εντυπωσιακό και δεν έχει να κάνει με κάποια κορυφή που έχει κατεκτημένη.

– Erling Haaland: 10 goals (πρώτος σκόρερ στη λίστα)

– Robert Lewandowski: 5 goals (τρίτος σκόρερ στη λίστα)

Ο άνθρωπος που φέτος έχει 42 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, που δε σταματάει να σκοράρει (97 γκολ από πέρυσι) δεν είναι πρώτος σκόρερ στο Champions League.

Πέρυσι έβαλε 15 γκολ, βγήκε πρώτος σκόρερ και παραλίγο να σπάσει το ρεκόρ του Cristiano Ronaldo τη σεζόν 2013/14 (17 γκολ) αλλά δεν τα κατάφερε. Για την ακρίβεια δεν έφτασε ούτε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση του Πορτογάλου με 16 γκολ (2015/16).

Ο Νορβηγός άσος της Dortmund έχει έρθει για να μείνει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα και το δείχνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Πέρυσι μας άνοιξε την όρεξη, φέτος μας αποδεικνύει ότι δε μιλάμε για πυροτέχνημα.

Πολύ δύσκολα θα βγει και φέτος πρώτος σκόρερ στο CL, ωστόσο θα δούμε που μπορεί να σταματήσει μια τρελή προσωπική πορεία σ’ όλες τις διοργανώσεις για έναν πραγματικά σπουδαίο striker!