Τα λόγια του Μανώλη Παπαμακάριου μπορεί σε πολλούς να φαίνονται απλά… λόγια, αλλά όσοι βρέθηκαν στο κλειστό του Περιστερίου ίσως ένιωσαν ότι έκρυβαν την αλήθεια.

Η ΚΑΕ Περιστέρι σε συνεργασία με την “Ελληνογερμανική Αγωγή”, την Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. και την Ε.ΛΕ.ΠΑ.Π. διοργάνωσαν την Τρίτη (02/12) το “Τρίποντο Αγάπης” τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Περίπου 2000 παιδιά βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου για να παρακολουθήσουν την Εθνική ομάδα Μπάσκετ με Καρότσι και να χειροκροτήσουν τα μέλη της για την προσπάθεια που καταβάλλουν.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες του έδωσαν το παρών σε αυτή την εκδήλωση και δεν αρνήθηκαν να καθίσουν στο καρότσι προκειμένου να λάβουν μέρος στο διαγωνιστικό μέρος (για την ιστορία οι Παπαμακάριος, Κούρτοβιτς και Μελάς που σούταραν από το καρότσι ήταν οι νικητές).
“Ο πολιτισμός ενός ανθρώπου φαίνεται από τη συμπεριφορά του απέναντι στα άτομα που έχουν ειδικές ανάγκες και ιδιαίτερα χαρίσματα” τόνισε ο Αργύρης Πεδουλάκης, ενώ ο Μανώλης Παπαμακάριος είπε: “Αισθάνθηκα δέος. Να συνεχίσουν την προσπάθεια και να ξέρουν πως για ότι χρειαστούν εμείς θα είμαστε πάντα εδώ”.
Στην εκδήλωση… αγάπης παρευρέθηκε και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε: “Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους επιτρέπουν σ’ αυτά τα παιδιά να δείχνουν τις δυνατότητές τους”.
Μόνο που το τελευταίο διάστημα, κάποιοι δεν επιτρέπουν σε αυτούς τους ανθρώπους ν’ ασχοληθούν με αυτό που αγαπάνε. Να μπορέσουν να παίξουν μπάσκετ. Οι κ.κ. Λιάνης και Εξαρχος βρέθηκαν στο στόχαστρο των παικτών της Εθνικής ομάδας, οι οποίοι δια μέσου του αρχηγού, Βασίλη Μπόμπορα έστειλαν το δικό τους μήνυμα: “Λόγω της απόφασης κ. Λιάνη και του κ. Εξαρχου να άρουν την αναγνώριση της Ομοσπονδίας Μπάσκετ με καρότσι εμείς δεν έχουμε φέτος πρωτάθλημα, κάτι το οποίο είχαμε πετύχει με πολύ μεγάλες προσπάθειες. Πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι κύριοι πως μας πάνε πολλά χρόνια πίσω, διαλύοντας τον ειδικό αθλητισμό“.