Το ελληνικό All Star Game

Με το συμβολικό δώρο του Δρ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, εκπροσώπου της Εταιρία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και συγχορηγού του ΦΑΪΖΕΡ All Star Game προς τον Δήμαρχο Αμαλιάδας, Γιάννη Λυμπέρη (ένα τούβλο φτιαγμένο από στάχτες και νερό που συμβολίζει την προσπάθεια αναγέννησης από τις στάχτες όσων επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου) ουσιαστικά ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη γιορτή του επαγγελματικού μπάσκετ.

Ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΚ, Γιώργος Κούζας στην συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε στην Αμαλιάδα τόνισε: “Το ελληνικό μπάσκετ με καρότσι μετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη γιορτή της Α1 στο All Star Game. Η πρώτη φορά πέρυσι στη Λαμία ήταν σημείο αναφοράς για όλους μας και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν να υλοποιηθεί η αρχική ιδέα. Έγινε μετά από κοινές προσπάθειες, στους παίκτες τα σωματεία παράγοντες βρήκαμε εξαιρετικά πρόσφορο έδαφος. Φέτος φιλοξενούμαστε σε μια περιοχή που μας θυμίζει τη δοκιμασία που πέρασε η χώρα μας με τις καταστροφικές πυρκαγιές. Και είναι κάτι που καταλαβαίνουμε περισσότερο, έχουμε ζήσει δοκιμασίες και ξέρουμε τι είναι να οικοδομήσεις τη ζωή σου από την αρχή, να ξεπεράσεις ένα ισχυρότατο σοκ. Θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης που θα βγει από τις εκδηλώσεις και να καλέσουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Να γνωρίσει το μπάσκετ με καρότσι σίγουρος ότι θα είναι από τις κορυφαίες στιγμές. Το θέαμα δεν θα υπολείπεται θα προσφέρουμε συγκινήσεις, θα αιχμαλωτίσουμε το κοινό και θα αναδείξουμε τη δύναμη της ζωής”.

Ο Βασίλης Οικονομίδης υποστήριξε: “η παρουσία μας είναι διττή μετά από τα γεγονότα του Αυγούστου. Θέλω να σημειώσω ότι η υλική μας συμμετοχή είναι ασήμαντη, αλλά πιστεύω ότι η ηθική μας παρουσία θέλει να δείξει ένα κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού και το μπάσκετ. Να υποσχεθώ πως όπου μπορούμε θα προστρέχουμε. Θεωρώ σημαντικό ότι θα δοθεί μια χαρά στα παιδιά της περιοχής που έχει πληγεί τόσο. Είναι πολύ σημαντικό όταν κάνουμε μια διοργάνωση να βρίσκεται όλη η οικογένεια του αθλητισμού εδώ. Όπως διαπιστώνετε τα τελευταία χρόνια επιδιώκουμε τη διοργάνωση του αγώνα σε πόλεις της περιφέρειας. Αυτό είχε το μήνυμα της επανατοποθέτησης και της παρακίνησης της νεολαίας να ασχοληθεί με κάτι υγιές. Η συμβολή και συμμετοχή στον αθλητισμό διαπλάθει χαρακτήρες και δίνει άλλο νόημα στη ζωή μας. Οι αθλητές να βλέπουν την εκδήλωση χωρίς ποινές πιστεύω ότι είμαστε σε ένα καλό δρόμο. Εϊναι θεσμός που διαφημίζει το άθλημα και πρέπει να είναι κάτι πιο ουσιαστικό για τη νεολαία Μαζί με τους παίκτες που είμαστε σε διαρκή συνεννόηση δεν θα είναι μια εκδήλωση χαλαρή αλλά θα γίνεται ένας θεσμό δυνατό για τον αθλητισμό. Σας καλωσορίζω και ευχαριστώ όλους για τη συμβολή τους”.

Ερωτηθείς ο κ. Οικονομίδης για το μέλλον του θεσμού, εξήγησε πως “κάποτε το All Star Game αντιμετωπιζόταν ως πανηγυράκι από κάποιους. Και σε κάποιο ποσοστό είχαν δίκιο. Τα τελευταία χρόνια επιλέγουμε πόλεις που διψούν για το άθλημα μέρη της περιφέρειας που διψούν για το άθλημα Θέλουμε να γίνει πιο δυνατός ο θεσμός δεν χρειάζονται ποινές για να τον βλέπουν πιο σοβαρά οι αθλητές Είμαστε σε καλό δρόμο και σε συνεννόηση με τους παίκτες ο θεσμός θα γίνει ισχυρός για τον αθλητισμό. Δεν γίνεται στην Ηπειρο να μην υπάρχει μεγάλο γήπεδο. Με έχουν ενημερώσει πως τώρα δημιουργείται στα Γιάννενα και θα υπάρξει άμεσα ανταπόκριση Η συμμετοχή και το άνοιγμα του πρωταθλήματος είναι θέμα βασικά των παραγόντων μίας πόλης και πόσο ελκυστικά βλέπουν το άθλημα”.

Γιάννης Λυμπέρης (Δήμαρχος Αμαλιάδας): “Σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας. Η διοργάνωση δεν γίνεται στην Αμαλιάδα για την Αμαλιάδα, αλλά στο νομό Ηλείας. Έχουμε την εμπειρία, την αγάπη και την απαραίτητη γνώση για το άθλημα και η απόδειξη είναι ότι γήπεδο φαίνεται μικρό σε σχέση με τη ζήτηση που υπάρχει για να παρακολουθήσουν αυτή τη γιορτή του μπάσκετ Ελπίζουμε ότι όλοι σας θα δώσετε το μήνυμα έξω από ανταγωνισμό ή συναγωνισμό για το ροζ χαρτί την Κυριακή για να αγαπήσει ο κόσμος περισσότερο αυτό το άθλημα, να επανατοποθετηθεί ο κόσμος, οι παράγοντες, οι φίλαθλοι στα ιδανικά που έρχονται από παλιά, από την Αρχαία Ήλιδα, την αρχαία πόλη κράτος που εμπνεύστηκε και διοργάνωσε τους αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία Να αγωνιστούμε και να περιορίσουμε και τη μάστιγα του ντόπινγκ. Σας καλωσορίζουμε και θα συμβάλλουμε όσο μπορούμε για την επιτυχία της διοργάνωσης. Πιστεύουμε ότι θα έχει επιτυχία και εδώ, αφού έχει επιτυχία όπου κι αν γίνεται”.

Σπύρος Σπυρίδων (Εκπρόσωπος Δυτικής Περιφέρειας): “Χαιρετίζω τη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ που θα διεξαχθεί στην περιοχή μας. Ο στόχος είναι να προβληθεί το ωραίο αυτό άθλημα και να απευθύνεται αυτή η προβολή στα νέα παιδιά. Να προσελκύσει και τα μάτια των φιλάθλων σε μια πολύπαθη περιοχή. Η περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας δεν γινόταν παρά να έρθει αρωγός στην προσπάθειας, έχοντας ένα τριπλό στόχο. 1. Να προβληθεί το άθλημα και ο υγιής αθλητισμός 2. Να δείξουμε μήνυμα ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν δέχονται τη μοίρα τους χωρίς να κάνουν κάτι αντιστέκονται, αναδημιουργείται 3. Να γίνει η αρχή μιας διαφημιστικής καμπάνιας που θα δείξει όλες τις ομορφιές της περιοχής με το σλόγκαν «Όλη η Ελλάδα, μέσα στη δυτική Ελλάδα”.

Γιάννης Γιαννούλης (αντιπρόεδρος ΠΣΑΚ): “Θα μπορούσε να ξεκινήσω λέγοντας τα τετριμμένα, μιλώντας για το αθλητικό ιδεώδες που όλοι όσοι είμαστε σήμερα εδώ νομίζω ότι υπηρετούμε. Παρόλα αυτά το φετινό ραντεβού του Pfizer All Star Game για όλους εμάς τους καλαθοσφαιριστές σημαίνει κάτι το τελείως διαφορετικό. Είμαστε εδώ για να ξεκινήσουμε μαζί με όλους τους φορείς μια σταυροφορία αγάπης και συμπαράστασης στους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας, στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Από τις φλόγες που στιγμάτισαν και γονάτισαν ολόκληρη τη χώρα. Ας είναι από εδώ σήμερα, από το ιερό μέρος που η Ολυμπιακό Φλόγα φωτίζει όλο τον κόσμο το εφαλτήριο μιας καλύτερης ημέρας. Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές και τις δυνάμεις μας για αυτούς που πόνεσαν για αυτούς που ακόμη και σήμερα παλεύουν για να φτιάξουν και πάλι τη ζωή τους από το μηδέν. Σίγουρα θέλουμε μέσα από αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα από καθετί άλλο, το μπάσκετ, να στείλουμε ένα μήνυμα. Δεν είμαστε αυτοί που ξέρουν να βάζουν την μπάλα μοναχά μέσα σε ένα καλάθι. Θέλουμε το άθλημά μας να είναι αρωγός πολλών κοινωνικών προσφορών και να είναι ένα πραγματικά ενεργό μέλος της κοινωνίας μας. Το πρόσωπο του αθλητισμού δεν σημαίνει για εμάς μόνο νίκες, ήττες, χαρές και λύπες. Σημαίνει φωνή, αντίσταση, διεκδίκηση, δημοκρατία και πάνω από όλα ένα χέρι που τραβάει τη νεολαίας μας μακριά από τα κακώς κείμενα των καιρών μας. Θέλουμε αυτή εδώ η περιοχή να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο αθλητικά, και ας είναι σήμερα η αφετηρία για να αγκαλιάσετε και να σας αγκαλιάσει το μπάσκετ Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών έχει πολλά να πει και άλλα τόσα να διεκδικήσει για το καλό του επαγγελματία καλαθοσφαιριστή. Ωστόσο. Σήμερα απλά κάνει το λιγότερο δυνατό δίδοντας βροντερό “παρών” στην πληγωμένη καρδιά της Πελοποννήσου“.

Λάμπης Καφίρας (Νομάρχης Ηλείας): “Η φιλοξενία της διοργάνωσης θα δώσει την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο και κυρίως αθλούμενη νεολαία και μικρά παιδιά να παρακολουθήσουν τα ινδάλματα του ελληνικού μπάσκετ που τόσα έχει προσφέρει στον τόπο μας από πολλές απόψεις από το 1987. Έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία του μπάσκετ, έχω πτυχίο διαιτητού Γ’ και έχω διαιτητεύσει και Πανεπιστημιακό μπάσκετ. Συνεχίζω να αγαπώ το άθλημα, μετέχω σε διαδικασίες. Πάντα αρωγοί στην προσπάθεια και μια σειρά γήπεδα και να φτιάξουμε και πάλι το γήπεδο του Πύργου να ξαναφτιαχτεί”.

Σωκράτης Ηλιάδης (γραμματέας ΣΕΠΚ): “Ο ΣΕΠΚ και ο πρόεδρός του Παναγιώτης Γιαννάκης συγχαίρουν για την επιλογή της Αμαλιάδας ως τόπο φιλοξενίας του All Star Game. Είναι μια γιορτή που φέρνει το μπάσκετ πιο κοντά στον κόσμ,ο προάγει το θέαμά του και όσα στοιχεία το κάνουν να ξεχωρίσει. Το ελληνικό μπάσκετ έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες. Και παρόντες θα είναι αυτή τη φορά και πολλοί νέοι προπονητές και δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε καλύτερη εκπροσώπηση από αυτή του προέδρου μας Παναγιώτη Γιαννάκη σε αυτό. Είναι τιμή και χαρά για όλους μας να βρισκόμαστε εδώ σε μια πόλη που αγαπά του μπάσκετ που έχω ζήσει από προσωπικό εμπειρία όταν εργάστηκα στον Ιωνικό Αμαλιάδας”.

Κωνσταντίνος Ι Κωνσταντινίδης (εκπρόσωπος ΦΑΪΖΕΡ): “Η άθληση, ο έρωτας και η νικοτίνη δημιουργούν τα ίδια μηνύματα στον εγκέφαλο. Στέλνουν μηνύματα ηδονής. Αντίστοιχες ουσίες παράγουν και τα τρία. Προτιμούμε να κάνουμε άθληση και έρωτα, αντί για τη νικοτίνη. Και ιδιαίτερα σε… δύσκολες συνθήκες που πέρασε και περνάει αυτός ο τόπος”.