Το δικό μας Euro

Αν η Πορτογαλία μιλά στην καρδιά του μέσου Έλληνα φιλάθλου, μετά την επιτυχία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, ελπίζουμε ότι θα μείνει χαραγμένη και στη μνήμη μας ως η σύγχρονη… γη της επαγγελίας για το μπάσκετ με καρότσι, καθώς εκεί διεξάγεται το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Divicion C), στο οποίο μετέχει η Εθνική μας ομάδα.
Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ με καρότσι βρίσκονται αυτό το διάστημα (και θα παραμείνουν ως τις 23 Ιουνίου) στο Λουτράκι, όπου πραγματοποιούν το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους, ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μεταβεί στο Αθλητικό Κέντρο του Λαμέγκο (26/6-03/7), ώστε να μπορέσουν οι διεθνείς να ενταχθούν πιο εύκολα στο κλίμα της χώρας που θα γίνουν οι αγώνες και να γράψουν τη δική τους πετυχημένη σελίδα στην Πορτογαλία.
Στις 4 Ιουλίου η ομάδα θα φτάσει στη Λισσαβόνα και στις 6 του μήνα αρχίζει για τον Μανώλη Ζαχαράκη και τους παίκτες του η προσπάθεια για άνοδο στη Division B του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Για επτά μέρες οι παίκτες μας θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. Ο πρώτος είναι να σημειώσουν μια καλή εμφάνιση στα γήπεδα της Πορτογαλίας, και ο δεύτερος -και κυριότερος- η άνοδος στη δεύτερη την τάξη κατηγορία.
Συμπαραστάτες και αρωγοί της συμμετοχής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Divicion C είναι η ΝΙΚΕ, το Ιάσιμο και ο ΟΠΑΠ.

Η αποστολή που θα ταξιδέψει στη Λισσαβόνα: Βάιος Γιώρας, Αγγελος Διμπιτούζης, Γιώργος Εχλερτ, Γιώργος Κουνιάς, Νίκος Λούλας, Περικλής Τσαπανίδης, Γιώργος Πετράκης, Μανόλης Στυλιανακάκης, Νίκος Τσιντάρης, Δημήτρης Χαϊμαντζής, Μιχάλης Χατζηδημητρίου.
Α’ προπονητής: Μανώλης Ζαχαράκης
Β’ προπονητής: Κωνσταντίνος Χρόνης
Φροντιστής: Αλέκος Δούκας
Αρχηγός της αποστολής: Βασίλης Μπόμπορας

Το πρόγραμμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος:
6 Ιουλίου: Ελλάδα – Ουκρανία (09:00), Ελλάδα – Πορτογαλία (18:00)
7 Ιουλίου: Λετονία – Ελλάδα (13:30)
8 Ιουλίου: Φιλανδία – Ελλάδα (15:45)
Στις 9 Ιουλίου διεξάγεται η προημιτελική φάση και στις 10 Ιουλίου ο τελικός της διοργάνωσης και οι αγώνες κατάταξης.