Τεράστια συμμετοχή

Αν το μέγεθος της τιμής έχει να κάνει με την προσπάθεια για να στεφθεί μια εκδήλωση με απόλυτη επιτυχία, τότε στην Ημερίδα που διοργανώθηκε στην Καλαμπάκα (με τίτλο “Ίσες ευκαιρίες στον αθλητισμό – Προϋποθέσεις ένταξης ΑμεΑ”), την οποία συνδιοργάνωσε η ΟΣΕΚΚ και η “Συν-ειρμός” ΑΜΚΕ και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων και του Δήμου Καλαμπάκας, οι διοργανωτές τίμησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μνήμη του Μιχάλη Τσιούκα.

Την έναρξη της Ημερίδας έκαναν οι Δημήτρης Κοκκαρίδας, Υπεύθυνος Καθηγητής της ειδικότητας “Ειδική Φυσική Αγωγή” ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας και η Γεωργία Μαγγουρίτσα, Διδάσκων της ειδικότητας “Ειδική Φυσική Αγωγή” ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας, οι οποίοι μίλησαν για την Φυσική Αγωγή σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα τυπικά σχολεία, όπως επίσης και για την Διοργάνωση Αθλητικών Εκδηλώσεων για ΑμεΑ και την πρόσβαση αυτών σε αθλητικούς χώρους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ.: πατέρας Αριστείδης Καραπέτσας (Εκπρόσωπος Μητρόπολης Σταγών & Μετεώρων), Στέργιος Τσιαντούλας (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Εκπρόσωπος Δ. Καλαμπάκας), Βασίλης Τσιαντής (Προϊστάμενος Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης), Ελένη Αργυροπούλου (Πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού Δ. Τρικκαίων), Παύλος Μπεμπές (Διευθυντής Κ.Ε.Κ. Ν.Α Τρικάλων), Κώστας Μανώλης (Πρόεδρος Γ.Ε.Τ. “ΑΣΤΕΡΑΣ”), Δημήτρης Ανατολίτης (Αντιπρόεδρος ΟΣΕΚΚ), Τάσος Βιζικίδης (Υπευθ. Δημ. Σχέσεων ΟΣΕΚΚ), Γιώργος Λαδάς (Διευθυντής Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας), Βασίλης Ευαγγέλου (Γ.Γ. Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών Τ.Δ.Τρικάλων), εκπαιδευτικοί από το ΚΔΑΠμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ και το ΕΕΕΕΚ Διποτάμου, φοιτητές από το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας, σπουδαστές από το Δημόσιο ΙΕΚ Τρικάλων (τμήμα Προσχολικής Αγωγής & Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με ΕΑ) και οι παίχτες της Εθνικής Ομάδας Ανδρών και της Μικτής Θεσσαλίας. Παρόν ήταν και η οικογένεια του Μιχάλη Τσιούκα. Χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος του ΔΣ της “Συν-ειρμός” αμκε κ. Σταματία Γρατσάνη και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΣΕΚΚ κ. Χάρης Περδίκης. Μηνύματα έστειλαν ο Υφυπουργός Οικονομίας & Οικονομικών κ. Νικ. Λέγκας και οι βουλευτές του Νομού κ. Σούλα Μερεντίτη και κ. Χρ. Χάΐδος.

Παιδιά από το ΚΔΑΠμεΑ Ήφαιστος και τη Στέγη Ειδικής Θεραπευτικής & Επαγγελματικής Αγωγής και του 4ου Δημοτικού σχολείου Καλαμπάκας, γέμισαν τις εξέδρες του κλειστού γηπέδου και με τα χειροκροτήματά τους έδωσαν πνοή στον αγώνα μπάσκετ που διεξήχθη ανάμεσα στην Εθνική ομάδα και τη Μικτή Θεσσαλίας. Το παιχνίδι παρακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι Καλαμπάκας Καϊκης και Στάλιας, όπως επίσης και ο κ. Τσιαντής. Λίγο πριν το τζάμπολ του αγώνα, η ΟΣΕΚΚ απένειμε αναμνηστική πλακέτα στην Πρόεδρο του ΔΣ της “Συν-ειρμός” αμκε και την ευχαρίστησε για την άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων, ακολούθως ο Γεν. Γραμματέας της ΟΣΕΚΚ, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στην οικογένεια του Μιχάλη Τσιόυκα, στη μνήμη του οποίου διοργανώθηκε ο αγώνας μπάσκετ. Ο Μιχάλης Τσιούκας υπήρξε ιδρυτής και παίχτης της ΓΕΤ “Αστέρας”, ενώ παράλληλα ήταν και πρόεδρος του συλλόγου από την ίδρυσή του μέχρι τη στιγμή που έφυγε από τη ζωή. Νικήτρια στον αγώνα αναδείχθηκε η Εθνική Ομάδα με σκορ 65-30, επί της Μικτής Θεσσαλίας. Το παιχνίδι σφύριξε ο Διεθνής διαιτητής της ΟΣΕΚΚ, Σπύρος Τσούντσουρας.
Για την Εθνική αγωνίστηκαν οι: Χαλδαίος, Κωνσταντινόπουλος, Σπυρολάρης, Τριανταφύλλου, Γιώρας, Διμπιτούζης, Ζαφειρόπουλος, Μουμτζόγλου. Προπονητής: Κώστας Χρόνης.
Για τη Μικτή Θεσσαλίας αγωνίστηκαν οι: Μαλάτος, Καραμπίνας, Πλεξίδας, Τσονάρας, Φιλλίπου, Τσίπρας, Τζημόπουλος, Μπαρτζώκας. Προπονητής: Κώστας Μανώλης.