Συνάντηση με φοιτητές

Μια ιδιαίτερα σημαντική και εποικοδομητική συνάντηση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στα γραφεία της ΟΣΕΚΚ. Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας δέχθηκε και αποδέχθηκε πρόσκληση από τον Σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών Ψυχολογίας για μια συνάντηση και ταυτόχρονα ενημέρωση για θέματα που αφορούν την ΟΣΕΚΚ. Αντιπροσωπεία φοιτητών από Ολλανδία, Κύπρο, Σλοβενία και Ελλάδα (στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών και πιο συγκεκριμένα ανταλλαγή φοιτητών, που ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό με αναπηρία), συναντήθηκε στα γραφεία της ομοσπονδίας με τον Γενικό Γραμματέα Χάρη Περδίκη και τον διεθνή διαιτητή και καθηγητή διαιτησίας Σπύρο Τσούντσουρα.

Θέμα της έρευνας των φοιτητών είναι η ενασχόληση των ατόμων με αναπηρία με ιδιαίτερους τομείς, όπως Τέχνες – Πολιτισμός και Αθλητισμός. Η προσβασιμότητα στην πόλη της Αθήνας καθώς επίσης και άλλες πτυχές της καθημερινότητας και της επιμόρφωσης και φοίτησης στα ελληνικά πανεπιστήμια. 

Στη συνάντηση ο Χάρης Περδίκης ενημέρωσε τους φοιτητές για το έργο της ΟΣΕΚΚ, την ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας, για τους κανονισμούς αλλά και για την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια πορεία της Ελλάδας. Ο Σπύρος Τσούντουρας μίλησε για την φιλοσοφία και την εξέλιξη του μπάσκετ με καρότσι. Ταυτόχρονα έγινε προβολή video με φάσεις αγώνων και παρουσίαση οργάνωσης μιας ομάδας μπάσκετ με καρότσι.