Στην Εθνική ο Ρίζος

Χτίζουμε μια νέα Εθνική, σε γερές βάσεις. Κι επειδή θέλουμε να αλλάξουμε εντελώς την εικόνα της, ξεκινάμε από τα… δομικά στοιχεία, προσθέτοντας έναν επιστήμονα στις τάξεις της. Από σήμερα, Υπεύθυνος Φυσικοθεραπευτής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι ο Βαλάντης Ρίζος. Σπούδασε και αποφοίτησε στην Ελλάδα, από το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Λαμίας, το 2003. Ειδικεύθηκε στην αποκατάσταση Αθλητικών Κακώσεων και Επανορθωτικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής.

Επίσης ειδικεύτηκε στον κλινικό συλλογισμό, ως προς την αντιμετώπιση τού κάθε ασθενή, με έμφαση στην αντιμετώπιση της δυσλειτουργίας, ως προς την αιτία. Παρακολουθεί διαρκώς εξειδικευμένα διεθνή σεμιναρίων σε Αμερική, Αγγλία, Γερμανία. Επίσης παρακολουθεί διεθνή σεμινάρια, με εκπαίδευση σε ειδικές μεθόδους αποκατάστασης kinesiotaping, Mulligan Concept Techniques, Manual Therapy, The ZRT Matrix cell Therapy. Είναι εκπαιδευτής σε συνέδρια του εξωτερικού, σε τεχνικές αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων, που πραγματοποιήθηκαν σε Ρωσία, Πολωνία, με διεθνή συμμετοχή.

Ο Βαλάντης Ρίζος αποδέχθηκε την πρόσκληση του προέδρου της ΟΣΕΚΚ, Γιώργου Κούζα, δηλώνοντας: “Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα, η συμμετοχή μου στο τιμ της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο. Θεωρώ ότι καθένας μας πρέπει να συμβάλει, από το πόστο του, με τις όποιες δυνάμεις του, ώστε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να βελτιωθεί πολυεπίπεδα. Είμαι χαρούμενος που πλέον αποτελώ κομμάτι αυτού του εγχειρήματος”.