Πρωταθλητής ο ΠΑΣΚΑ

Στον συγκλονιστικότερο τελικό όλων των εποχών ο ΠΑΣΚΑ Ελληνικά πετρέλαια νίκησε στην παράταση τον Θεσσαλό με 60-54 και κατέκτησε τον τίτλο. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι Λαρισαίοι, που είχαν το μπόνους των δύο πόντων από την πρώτη μεταξύ τους συνάντηση, προηγήθηκαν 54-53 με δύο εύστοχες βολές του Ζαραγκότα. Οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο ΠΑΣΚΑ ξεκίνησε την τελευταία του επίθεση, γνωρίζοντας ότι απαιτείται τρίποντο για να πάρει τον τίτλο.

Ο Ζαραγκότας έκανε φάουλ στον Έχλερτ ο οποίος ευστοχώντας (το πέμπτο του), σε μία στις δύο βολές έστειλε το ματς στην παράταση. Ο Θεσσαλός στην τελευταία επίθεση είχε δύο φορές την ευκαιρία να “κλέψει” το παιχνίδι όμως τα τρίποντα του Βαρυτιμίδη δεν βρήκαν στόχο.
Θεσσαλός Ολύμπια-ΠΑΣΚΑ Ελληνικά Πετρέλαια 56-60, 54-54κ.α. (29-29)
Διαιτητές
: Τσούντσουρας-Προκοπίου-Κηπουρίδης
Θεσσαλός Ολύμπια (Ζαραγκότας): Βαρυτιμίδης 3, Πλεξίδας 13, Τσιόγκας, Τσιονάρας, Δαούλας 10, Ζαραγκότας 21, Χαϊμανατζής 8, Σακελλίων 1
ΠΑΣΚΑ Ελληνικά Πετρελαία (Χρόνης): Κωνσταντινόπουλος 2, Σγαρδέλης, Μουμτζόγλου 10, Βάσσης, Χαλδαίος, Τσιακίρης, Κουνιάς, Έχλερτ 12, Μακρής 26, Ντομγκιόνι 10, Αδαμόπουλος

Τον αγώνα παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Χρήστος Ζώης, οι Βουλευτές του Νομού Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και Αστέριος Ραντούλης, ο Δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Τζανακούλης, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Καλαμπαλίκης και Σπύρος Μπαρμπούτης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λάρισας Ιγνατίου, οι εκπρόσωποι της Νομαρχίας Σπανούλης και Κουργιάς, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Γιάννης Οικονόμου. Το παρών στις εξέδρες έδωσαν και οι πρόεδροι της Ολύμπια και της ΑΕΛ, Γιώργος Μαλάκος και Γιάννης Λάτσιος, αλλά και ο γενικός διευθυντής των “βυσσινί” Μάνθος Γερακίνης.

Πριν την έναρξη του τελικού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κυριάκου Γριβέα.

Για τις θέσεις 3-4:
Μέγας Αλέξανδρος-Δωδεκάνησος 76-73 (33-39)
Διαιτητές
: Αθανασόπουλος-Δημοβέλης

Μέγας Αλέξανδρος (Κοιλανίτης): Μπαρμπαγεωργόπουλος, Σοφιανίδης, Γεωργιάδης, Διμπιτούζης 17, Κεφαλάς 2, Σκαλιστής 4, Βασιλειάδης 17, Μήτσου, Νικολαϊδης, Τσαπανίδης 36 (4)
Δωδεκάνησος (Τρίτος): Τσιβγούλης, Μιχαήλου 10, Χιμαντίν 24, Καραγιάννης, Γερολύμου, Τσιγκόλης, Καρατζιάς 20, Παππάς 19