Ο αγώνας… συνεχίζεται

Η απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος, αναφορικά με τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στον αγώνα Ήφαιστος – Μαρούσι, είναι να συνεχιστεί ο αγώνας, από το σημείο της διακοπής του. Ταυτόχρονα, τιμωρήθηκαν οι έχοντες συμμετοχή στα επεισόδια, σύμφωνα με τα άρθρα του Καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Το σκεπτικό της απόφασης:
Λαμβάνοντας υπόψη τα έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία του αγώνα (αναφορές στο Φ.Α. εκθέσεις διαιτητών και κομισάριου), καθώς και τις προφορικές και έγγραφες απολογίες καλαθοσφαιριστών και προπονητών της ομάδας του σωματείου Ήφαιστος, για τα επεισόδια που δημιούργησαν σε βάρος των διαιτητών του αγώνα με το σωματείο ΑΣΚΑ Μαρούσι (στις 29/11/2015), σύμφωνα με τις καταγγελίες των διαιτητών, αποφασίζονται τα ακόλουθα:

1. Η απόφαση των διαιτητών για διακοπή του αγώνα, λόγω των αναφερομένων σε βάρος τους επεισοδίων, κρίνεται ως ιδιαίτερα υπερβολική, λαμβανομένου υπόψη ότι σε καμιά περίπτωση αυτά γενικεύθηκαν, αλλά και η σοβαρότητά τους δεν έθεσε σε κίνδυνο την ομαλή συνέχιση του αγώνα, πέρα βέβαια από τη δεδομένη απαξία και αποδοκιμασία τους.

Με βάση τα στοιχεία αυτά αποφασίζεται η, κατά το άρθρο 42 παρ. 1 του Εσωτερικού Κανονισμού της ΟΣΕΚΚ, συνέχιση της διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα, την αυτή ώρα διεξαγωγής, από το χρονικό σημείο διακοπής του, με τους αυτούς αθλητές και, λαμβανομένων υπόψη των φάουλ και των αποβολών αθλητών, που αποφάσισαν οι διαιτητές.

2. Στον καλαθοσφαιριστή της ομάδας Ήφαιστος, Σπ. Κρίθη, επιβάλλεται η ποινή του αποκλεισμού του από τους αγώνες της ομάδας τους για τέσσερις (4) αγωνιστικές ημέρες, ένεκα της λόγω και έργω εξύβρισης και απειλής κατά των διαιτητών του αγώνα, σύμφωνα με το άρθρο 68 του Εσωτερικού Κανονισμού της Ομοσπονδίας.

3. Στον καλαθοσφαιριστή της ομάδας Ήφαιστος, Μαρ. Μεταξά, επιβάλλεται η ποινή του αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του στους διαιτητές του αγώνα, σύμφωνα με το άρθρο 65 του Εσωτερικού Κανονισμού της Ομοσπονδίας.

4. Στον προπονητή της ομάδας Ήφαιστος, Γερ. Τζάκη, και στον βοηθό προπονητή του, Δ. Καλοβελώνη, επιβάλλεται η ποινή της αυστηρής επίπληξης, για την μη ενδεδειγμένη συμπεριφορά τους στους διαιτητές του αγώνα.