Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι – Αγάπη, ετών 12!…

Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2006 21:03

Χρόνια πολλά και να τα… εκατοστίσουμε (τα Τρίποντα Αγάπης)!
Το κλειστό γήπεδο του Μετς γέμισε από παιδιά και χαρούμενες φωνές, παιδιά που γνώρισαν και χειροκρότησαν τους αθλητές μπάσκετ με καρότσι, αλλά και τους φίλους τους.
Το “12ο Τρίποντο Αγάπης“, που διοργανώθηκε από την ΟΣΕΚΚ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων και τον Ολυμπιακό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία, βρήκε και φέτος τον στόχο του.

Οι 800 μαθητές των εκπαιδευτηρίων “Ο Πλάτων” που βρέθηκαν στις εξέδρες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αγώνα επίδείξης μπάσκετ με καρότσι ανάμεσα στην Εθνική ομάδα και το Μαρούσι, αλλά και να παίξουν οι ίδιοι. Μαθητές του γυμνασίου, κάθισαν στο καρότσι και αντιμετώπισαν την Εθνική ομάδα, γνωρίζοντας έτσι από πρώτο χέρι την προσπάθεια των αθλητών.
Δεν έλειψαν, φυσικά, τα διαγωνιστικά παιχνίδια, με τους αθλητές του Ολυμπιακού, οι οποίοι αναμετρήθηκαν στις βολές με τους μαθητές και τους χάρισαν αναμνηστικά δώρα. Όπως είναι φυσικό, οι “ερυθρόλευκοι” δεν σταμάτησαν να υπογράφουν αυτόγραφα και να βγάζουν φωτογραφίες με τους μικρούς τους φίλους.
Εκτός από το αγωνιστικό μέρος, η ΟΣΕΚΚ απένειμε τιμητική πλακέτα στο Κοινωφελές Ίδρυμα “Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης“, την οποία παρέλαβε η κ. Έφη Τσιότσιου, η οποία δήλωσε: “Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία για το έργο της και να γνωρίζει ότι θα είμαστε πάντα δίπλα της“.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο… επόμενος Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, στον οποίο ο Ολυμπιακός διά του αρχηγού του Μανώλη Παπαμακάριου έκανε δώρο μια μπάλα με τις υπογραφές των παικτών. Αναμνηστικά αντάλλαξε η ομοσπονδία και με τους “ερυθρόλευκους”.
Ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΚ Γιώργος Κούζας στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: “Θεωρούμε ότι δεν νοείται σύγχρονη Ελλάδα χωρίς τη δυνατότητα να ενταχθούν τα άτομα με αναπηρίες στην κοινωνία. Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα ανάπτυξης της ΟΣΕΚΚ και σκοπός της είναι να γνωρίσουν τα παιδιά το άθλημα της καλαθοσφαίρισης με καρότσι προκειμένου να έχουμε δίπλα μας τους αυριανούς φιλάθλους” και συμπλήρωσε: “Η 3η Δεκέμβρη είναι ημέρα προβληματισμού και το μήνυμα είναι σαφές: Μία ημέρα δεν φτάνει για να θυμόμαστε τους ανθρώπους με αναπηρία“.
Ο Γενικός Διευθυντής των εκπαιδευτηρίων “Ο Πλάτων”, Μιχάλης Παπαδόπουλος, υποστήριξε: “Σκοπός των εκπαιδευτηρίων μας είναι να δημιουργήσουμε ολοκληρωμένους ανθρώπους, με πίστη και αγάπη στα ιδεώδη. Το σημερινό μάθημα ήταν πολύ σημαντικό, καθώς οι άνθρωποι αυτοί αποδεικνύουν ότι εκτός από μεγάλες δυνατότητες διαθέτουν και μεγαλείο ψυχής“.

Το παρών στο “12ο Τρίποντο Αγάπης” έδωσαν (και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό) ο Σύμβουλος του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργος Ραμπότας, ο Δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Αθηναίων κ. Βασίλης Κικίλιας και ο διεθνής διαιτητής Λάζαρος Βορεάδης.