Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι – Σε τροχιά πρωταθλήματος

Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2013 21:07

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 16ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος της ΟΣΕΚΚ, έχει ξεκινήσει. Η επίσημη έναρξη θα δοθεί τη Δευτέρα (11/02) στις 15:00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όταν θα διεξαχθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος με τη συμμετοχή 11 ομάδων. Το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 23 – 24 Φεβρουαρίου.

Ακολουθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος:

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 16ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΚΑΡΟΤΣΙ 2013

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. προκηρύσσεται η έναρξη του 16ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ με Καρότσι 2013. Αρμόδια επιτροπή ορίζεται η Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. (Ε.Π.Κ.) η οποία απαρτίζεται από τους κάτωθι:

Πρόεδρος: Χάρης Περδίκης

Αντιπρόεδρος: Γιώργος Καρνιαβούρας

Γεν. Γραμματέας: Αργύρης Πεδουλάκης

Μέλη: Βαγγέλης Ιωάννου – Βασίλης Φραγκιάς

Η θητεία της Ε.Π.Κ. αρχίζει στις 1/1/2013 και έχει διάρκεια ενός χρόνου.

1. Στο 16ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ με Καρότσι δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομάδες μπάσκετ με καρότσι των παρακάτω αθλητικών σωματείων:

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ  Α.Μ.Ε.Α.Α.Σ. ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΒΟΛΟΥ ΑΜΕΑΑ.Σ. ΑΜΕΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣΑ.Σ. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ’94 ΠΥΛΑΙΑΣΑ.Σ. ΠΑΣΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΑ.Σ.Α.Θ. ΑΡΗΣΑ.Σ.Α.Μ.Κ. ΙΡΙΣ ΚΑΒΑΛΑΑ.Σ.Κ.Α. ΜΑΡΟΥΣΙΑ.Σ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΣΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΣΤΕΡΑΣ

Π.Α.Σ.Κ.Α.Π. ΑΕΤΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

Η κλήρωση για το 16ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα γίνει την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου και ώρα 15: 00, στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων θα γίνει σε 3 Ομίλους που τους αποτελούν οι παρακάτω ομάδες:

Α΄ ΌμιλοςΑ.Σ. ΑΜΕΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣΑ.Σ. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ’94 ΠΥΛΑΙΑΣΑ.Σ.Α.Θ. ΑΡΗΣ

Α.Σ.Α.Μ.Κ. ΙΡΙΣ ΚΑΒΑΛΑ

Β΄ ΌμιλοςΑ.Σ. ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΒΟΛΟΥ ΑΜΕΑΑ.Σ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΣ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΣΤΕΡΑΣ

Γ΄ ΌμιλοςΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ  Α.Μ.Ε.Α.Α.Σ. ΠΑΣΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΑ.Σ.Κ.Α. ΜΑΡΟΥΣΙ

Π.Α.Σ.Κ.Α.Π. ΑΕΤΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

Σε κάθε όμιλο, η κάθε ομάδα παίζει με όλες τις άλλες, εντός και εκτός έδρας (σύστημα 2 γύρων) και από τα αποτελέσματα των αγώνων εξάγεται η τελική κατάταξη του κάθε ομίλου. Η νικήτρια ομάδα κερδίζει δύο (2) βαθμούς και η ηττημένη έναν (1).

H πρώτη ομάδα του κάθε ομίλου περνάει αυτόματα στο FINAL FOUR.

Οι 3 ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε ένα σαββατοκύριακο με σκοπό την ανάδειξη της πρώτης που θα ακολουθήσει τις 3 πρώτες στο FINAL FOUR. Οι άλλες 2 ομάδες θα καταταγούν στις θέσεις 5,6 αναλόγως με τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου σαββατοκύριακου.

Το FINAL FOUR θα διεξαχθεί σε ένα σαββατοκύριακο όπου όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους και θα βγει νέα συγκεντρωτική βαθμολογία από αυτούς τους αγώνες από όπου θα βγει και η τελική κατάταξη για τις θέσεις 1-4. Η βαθμολογία στην κανονική διάρκεια παύει να ισχύει και οι ομάδες ξεκινάνε από μηδενική βάση.

Για τις ημερομηνίες και τον τόπο διεξαγωγής του FINAL FOUR θα ακολουθήσει εγκύκλιος.
Για τις θέσεις 7-11 η κατάταξη θα γίνει σύμφωνα με την βαθμολογία των αγώνων των ομίλων.

1. Οι διαιτητές που θα συμμετάσχουν στο 16ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ με καρότσι  ανήκουν στον πίνακα διαιτητών του Σ.Δ.Ε.Κ ο οποίος καταρτίζεται σε συνεργασία με το Δ.Σ. της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ, τηρώντας τον εσωτερικό κανονισμό που διέπει τη σχέση της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ  με τον Σ.Δ.Ε.Κ.

2. Οι κριτές που θα συμμετάσχουν στο 16ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ με Καρότσι είναι μέλη της Ομοσπονδίας Κριτών Ελλάδος και των οποίων η συμμετοχή θα εγκρίνεται μόνο από το Δ.Σ. της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ.

3. Το 16ο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ με Καρότσι θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς παιδιάς, διαιτησίας, classification, της IWBF καθώς και τις επιμέρους αποφάσεις των επιτροπών της Ομοσπονδίας στα πλαίσια της ομαλής λειτουργίας και οργάνωσης του.

4. Ημερομηνία έναρξης του 16ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ με Καρότσι ορίζεται η 23,24/2/2013.

5. Οι επιτροπές που απαιτούνται για την ομαλή διεξαγωγή του 16ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ με Καρότσι έχουν συσταθεί με αποφάσεις του Δ.Σ. της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό και σας γνωστοποιούνται με σχετικό έγγραφο.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΖΑΣ    

                                                                       ΧΑΡΗΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ