Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι – Στην κεντρική σκηνή

Τετάρτη, 06 Μάρτιος 2013 23:39

Σε φορτισμένο κλίμα, λόγω του θανάτου του Γιώργου Κολοκυθά, έγινε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η συνέντευξη Τύπου του 20ου All Star Game, παρουσία των διοργανωτών, του υφυπουργού αθλητισμού Γιάννη  Ιωαννίδη και του προέδρου του ΟΠΑΠ Κωνσταντίνου Λουρόπουλου.  Ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΚ, Γιώργος Κούζας στις δηλώσεις του τόνισε τη σπουδαιότητα που έχει για την Ομοσπονδία η διεξαγωγή του αγώνα την Κυριακή, αντί για το Σάββατο, όπως ίσχυε έως φέτος. “Ο αγώνας με καρότσι θα γίνει φέτος την Κυριακή και θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον ΕΣΑΚΕ που δείχνει μεγάλη κοινωνική δράση.

Εμείς για να συνεχίσουμε να είμαστε στην κεντρική σκηνή θα πρέπει να στηρίξουμε όλοι όσο περισσότερο μπορούμε αυτά τα παιδιά. Ο κ. Ιωαννίδης μάς έχει βοηθήσει στο παρελθόν και αυτό θέλουμε να συνεχιστεί. Επίσης να ευχαριστήσουμε τον ΟΠΑΠ που βρίσκεται κοντά μας”.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, είπε: “Υπάρχει μία χαρμολύπη. Από τη μία αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που διοργανώνουμε το διήμερο εκδηλώσεων και από την άλλη υπάρχει λύπη μετά τον απροσδόκητο χαμό του Γιώργου Κολοκυθά. Έζησε το μπάσκετ από τα παιδικά του χρόνια, θα χαίρεται που θα δει τα παιδιά να αγωνίζονται από εκεί πάνω που θα βρίσκεται. Και πάνω από όλα θα χαρεί να δει τα παιδιά των Εθνικών Παίδων και Εφήβων” είπε αρχικά και πρόσθεσε:

“Σας καλώ όλους να έρθετε στην Πάτρα και να απολαύσετε το μπάσκετ. Από την επόμενη ημέρα που θα τελειώσει το All Star Game, θα κάνουμε τα απαραίτητα για να έχουμε και του χρόνου αυτή τη γιορτή. Ας μην ξεχνάμε πάντως σε ποια εποχή ζούμε και τι κρίση περνάει η χώρα. Θα γίνεται το All Star Game, όσο θα έχουμε τον ΟΠΑΠ δεν φοβόμαστε τίποτα”.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε: “Θέλουμε να είναι πολύς ο κόσμος που θα δει το ματς για να καταλάβει ο ΟΠΑΠ ότι θα πάρει ανταποδοτικά πολλά πράγματα από το μπάσκετ”, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Γιώργο Κολοκυθά: “Για μένα είναι ο καλύτερος αθλητής που πέρασε μετά από τη δεκαετία του ’60, προτείνω να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Εύχομαι να είναι μία γιορτή του μπάσκετ και να είναι πετυχημένη. Θα είναι μία γιορτή του μπάσκετ για όλες τις ηλικίες”.

Στον αείμνηστο Κολοκυθά αναφέρθηκε αρχικά και ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος: “Ο Κολοκυθάς μάς βλέπει και πιστεύω ότι θα βλέπει ότι κάνουμε κάτι καλό. Ο Κολοκυθάς ήταν το ίνδαλμά μου, όταν ήμουν πιτσιρικάς. Όταν ξεκίνησα ήμουν 9 χρονών και εκείνος 8 χρόνια μεγαλύτερος. Εκείνη την εποχή, περνούσαμε όλη την ημέρα, στο σχολείο, πηγαίναμε μαζί παρεμπιπτόντως και δεν ντρέπομαι να το πω. Υπήρχαν ξύλινες μπασκέτες, μία εξέδρα και τσιμεντένιο πάτωμα. Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη για τον Γιώργο, ελπίζω να του αρέσει αυτό που θα κάνουμε στην Πάτρα“.

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος που εκπροσώπησε τον ΠΣΑΚ είπε: “Για μία ακόμα φορά, διοργανώνεται το All Star Game από τον ΠΣΑΚ, τον ΕΣΑΚΕ, την ΟΣΕΚΚ και τον ΣΕΠΚ. Έρχεται σε μία συγκυρία που όλοι θαυμάζουμε τον Απόλλωνα και για την οικονομική αλλά και για την αγωνιστική υγεία που δείχνει”.