Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΣΕΚΚ η κλήρωση τού 14ου πρωταθλήματος μπάσκετ με καρότσι. Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν φέτος 12 ομάδες και το πρώτο τζάμπολ γίνεται στις 6 Δεκεμβρίου

 

Η ΟΣΕΚΚ είναι μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας μπάσκετ με καρότσι, International Wheelchair Basketball Federation (IWBF), η οποία αποτελεί μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, International Wheelchair Basketball Federation (FIBA). Πιο συγκεκριμένα, η ομοσπονδία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ζώνη της IWBF, που σημαίνει ότι οι διακριθείσες ελληνικές ομάδες στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο και η Εθνική ομάδα, συμμετέχουν σε αντίστοιχους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Σήμερα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα 11 ομάδες, οι οποίες συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Α1 εθνικής κατηγορίας, που διοργανώνει η ΟΣΕΚΚ, καθώς επίσης και στο κύπελλο Ελλάδας. Το σύνολο των αθλητών των ομάδων ανέρχεται περίπου σε 250.
Η ομοσπονδία έχει διοργανώσει δέκα τρία (13) Πανελλήνια Πρωταθλήματα και δέκα (10) Κύπελλα Ελλάδος και έχει στη δύναμη της Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης σε αμαξίδιο με 80 μέλη. Στις τάξεις του συνδέσμου υπάρχουν πέντε διεθνείς διαιτητές, που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Ευρωπαϊκά Κύπελλα.