Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι – “Συμμετέχουμε στη γιορτή”

“Συμμετέχουμε στη γιορτή”

Τρίτη, 08 Μάρτιος 2011 21:56

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το All Star Game 2011. Η ΟΣΕΚΚ συμμετέχει για 5η χρονιά στη γιορτή του μπάσκετ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Κούζας στις δηλώσεις του τόνισε: “Θα παρουσιαστούμε με 24 παίκτες και για όλους μας το διήμερο αυτό θα έχει εορταστικό χαρακτήρα.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στα θέματα μετακινήσεων, με τη βοήθεια του ΕΣΑΚΕ και του ΠΣΑΚ θα ταξιδέψουμε στον Πύργο, ώστε να προσφέρουμε το δικό μας θέαμα στη γιορτή. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη αλλά και όσους συμβάλουν για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο στον Πύργο“.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης είπε: “Τα τελευταία εννέα χρόνια τα All Star γίνονται στην επαρχία και ο λόγος είναι διττός. Αφενός διότι η επαρχία είναι η πηγή του αθλητισμού, ο κόσμος διψά για τον αθλητισμό, διψά να δει τους αθλητές που παρακολουθεί από την τηλεόραση. Αφετέρου, επιλέγουμε την περιφέρεια για να δώσουμε το ερέθισμα στις πόλεις που επισκεπτόμαστε να δημιουργήσουν ομάδες μπάσκετ.

Είναι ανάγκη να γίνει αποκέντρωση, να συμπεριληφθούν όλα τα διαμερίσματα της χώρας στο πρωτάθλημα. Πρωτάθλημα με δυο πόλεις και δυο γειτονιές δεν έχει το ίδιο ενδιαφέρον. Αυτός είναι ο πνεύμονας του αθλητισμού που θα μας δώσει νέους αθλητές. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς της Ηλείας που με πολύ αγάπη αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια και φυσικά την ΟΠΑΠ που πάντα είναι κοντά μας και προσπαθεί -στο μέτρο του δυνατού- να συνδράμει. Θέλω να ευχηθώ αυτό το All Star Game να είναι η αφετηρία για κάτι καλύτερο σε ό,τι αφορά το ελληνικό μπάσκετ”.

Ο δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος δήλωσε: “Με ιδιαίτερη χαρά αποδεχθήκαμε την τιμητική πρόταση του ΕΣΑΚΕ και του ΠΣΑΚ για να διοργανώσουμε και να φιλοξενήσουμε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Είναι χαρά και τιμή μας, για εύλογους λόγους. Γιατί αγαπάμε το μπάσκετ και θεωρήσαμε επίσης, χρέος μας να ανοίξουμε παράθυρο ελπίδας και αισιοδοξίας, στο γκρίζο τοπίο που μας βαραίνει. Θέλουμε μέσα από αυτή τη διοργάνωση να… θυμίσουμε την ύπαρξη μας και να ζητήσουμε από την Πολιτεία να τηρήσει τις δεσμεύσεις που είχε κάνει πριν τρία χρόνια, προς τον πολύπαθο και κατεστραμμένο τόπο μας.

Ευχαριστώ όσους σκέφτηκαν να διοργανώσουν αυτή τη γιορτή στον Πύργο, τον συμπατριώτη μας, Γιώργο Βασιλακόπουλο και όλους τους χορηγούς και συντελεστές. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανταποκριθούμε”.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Γιώργος Παυλίδης, είπε: “Εύχομαι να χαρείτε το σαββατοκύριακο και όλοι όσοι έλθετε στο γήπεδο και όσοι το παρακολουθήσετε. Με σιγουριά εμείς θα το χαρούμε, γιατί μας αρέσει να βλέπουμε τις κερκίδες όπως είναι στο All Star Game. Μακάρι να ήταν έτσι και όλα τα ματς στην Α1. Γίνεται με πολύ μεράκι η όλη δουλειά και από πίσω κρύβεται ομάδα που δουλεύει σκληρά και στον ΕΣΑΚΕ και ελπίζω και σε εμάς”.

Τον ΣΕΠΚ εκπροσώπησε ο Γενικός Γραματέας, Θοδωρής Μπολάτογλου, ο οποίος δήλωσε: “Στις ημέρες μας το μπάσκετ δεν έχει γλιτώσει τη δική του κρίση. Και είναι ευθύνη όλων των φορέων η αναβάθμιση του αθλήματος, έστω και με την έννοια του προϊόντος. Με τον τρόπο που οι φορείς προβάλουν το άθλημα. Η αναβάθμιση είναι ταυτόσημη με την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα.

Το All Star Game δίνει την ευκαιρία στον κόσμο, να δει τους καλύτερους παίκτες, οι οποίοι για ένα παιχνίδι έχουν μοναδικό σκοπό το θέαμα και τη διασκέδαση. Συγχαρητήρια και για την αποκέντρωση. Ο θεσμός επιστρέφει στην περιοχή που έγινε με μεγάλη επιτυχία, πριν τρία χρόνια. Ο κόσμος της Ηλείας έχει αποδείξει την αγάπη του για το μπάσκετ και φέτος θα το δείξουν και πάλι. Ευχαριστούμε και τους χορηγούς”.

Παρών στην συνέντευξη Τύπου ήταν και ο εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ, ο οποίος είναι χορηγός της διοργάνωσης. Ο Γενικός διευθυντής του τμήματος μάρκετινγκ, Σωτήρης Σπανίδης είπε: “Χαιρόμαστε που για μια ακόμη φορά είμαστε χορηγοί στο μπάσκετ. Σκοπός είναι σε συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ να αποδείξουμε το πρότυπο συνεργασίας γι’ αυτή τη γιορτή και ότι είμαστε σε όλα τα αθλήματα κοντά, όσο το δυνατόν μπορούμε και ειδικά στην περιφέρεια”.