Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι – Θερμή υποδοχή και στην Πάτρα

Θερμή υποδοχή και στην Πάτρα

Τρίτη, 04 Δεκέμβριος 2007 02:10

Στο κλειστό “Δημήτρης Τόφαλος” και με 3.500 παιδιά από τα σχολεία της Πάτρας στις εξέδρες, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της ΟΣΕΚΚ για την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία, σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρών και την Ολυμπιάδα. Το Μαρούσι και ο ΠΑΣΚΑ έδωσαν αγώνα επίδειξης, ενώ συμμετείχαν σε διαγωνισμούς με τα παιδιά που βρέθηκαν στο γήπεδο, τα οποία είχαν και την ευκαιρία να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το άθλημα. Κοντά τους βρέθηκε και η Ολυμπιάδα Πατρών, με τους παίκτες να μετέχουν ενεργά στη γιορτή και να δίνουν χαρά στα παιδιά.
Παίρνουμε κουράγιο για να συνεχίσουμε να παλεύουμε από αυτά τα παιδιά και θα τους βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο” είπε ο προπονητής της Ολυμπιάδας Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος έκανε και το τζάμπολ της αναμέτρησης μαζί με τον Μορίς Ουίτφιλντ.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Πατρών, Ανδρέας Φούρας, η Βουλευτής της Ν.Δ. Νατάσσα Ράγιου, αλλά και η υπεύθυνη των Special Olympics στην Πάτρα Αλεξάνδρα Καραπάνου.

Το μήνυμα του ΓΓΑ

Χαιρετισμό απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Σταύρος Δουβής:
“Κατ’ αρχήν, σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας. Ζητώ την κατανόησή σας, όμως η απουσία μου υπήρξε αναγκαία.
Ως Σταύρος Δουβής, χαιρετίζω την επιμονή σας να αποδείξετε το αυτονόητο: ότι η ισοτιμία όλων, αποτελεί για ένα έθνος όπως η Ελλάδα, θέσφατο!
Ως ΓΓΑ, καταβάλλω και θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως κι εσείς, εξάλλου, πράττετε, επιμένοντας πως δεν μπορεί να υφίσταται γερό οικοδόμημα χωρίς σωστή θεμελίωση. Σε ό,τι αφορά στον Ειδικό Αθλητισμό, η θεμελίωση αυτή, αφορά στην αφύπνιση όλων των φορέων, όπως επίσης και στην αξιοποίηση και του τελευταίου ακόμη παιδιού με αναπηρία της επικράτειας. Εκεί ακριβώς στοχεύουμε. Στην παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στο χώρο του Αθλητισμού.
Αυτή τη φορά, εστιάζουμε την προσοχή μας, όσο ποτέ άλλοτε, στην μελέτη και την προσεκτική “ανάγνωση” των αναγκών των μαθητών με αναπηρία, στην οργάνωση και τη μακροβιότητα του σχεδιασμού μας. Με βήματα αργά, προσεκτικά αλλά και σταθερά, ελπίζουμε να καλύψουμε τα κενά του παρελθόντος και να θέσουμε τις πλείστες των προϋποθέσεων για ένα ευοίωνο και παραγωγικό μέλλον.
Κλείνοντας, θέλω να θεωρείτε την παρουσία μου δίπλα σας, αυτονόητη“.