Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι – Θερμή υποδοχή από την Ξάνθη

Θερμή υποδοχή από την Ξάνθη

Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2009 16:21

Η αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ του 17ου All Star Game στην Ξάνθη, έχει αρχίσει. Η συνέντευξη Τύπου που έγινε σήμερα στην πόλη που φιλοξενεί την διοργάνωση έδωσε και τυπικά το σύνθημα… Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΣΕΚΚ Χάρης Περδίκης, ο οποίος εκπροσωπεί την Ομοσπονδία στο All Star Game, δήλωσε: “Είναι η τρίτη χρονιά που η ΟΣΕΚΚ συνεργάζεται με τον ΕΣΑΚΕ και τον ΠΣΑΚ για το All Star Game.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους φορείς για την προσπάθεια. Η επιλογή της Ξάνθης μας ευχαριστεί ιδιαίτερα, αφού φέτος αγωνίστηκε στο πρωτάθλημά μας για πρώτη φορά ο Ποντιακός. Μέσα από αυτόν τον αγώνα θα τονωθεί το ενδιαφέρον του κόσμου, για να βοηθήσει την ομάδα. Το Σάββατο ξεκινά το All Star Game, γι’ αυτό και σας καλούμε να έρθετε στο γήπεδο”. 

Η ανταπόκριση του κόσμου έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και έχει δημιουργήσει ευχάριστα προβλήματα στους διοργανωτές. “Είμαι σε πολύ δύσκολη θέση. Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη, ενώ δεν υπάρχουν ούτε εισιτήρια, ούτε προσκλήσεις. Από πολλούς συνεργάτες μου, δημοτικούς συμβούλους, εκφράζεται πικρία ότι δεν τους ενημερώσαμε για να προμηθευτούν έγκαιρα τα “μαγικά χαρτάκια”. Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε με τους ανθρώπους του ΕΣΑΚΕ, είχα μια αμφιβολία για το αν θα γεμίζαμε το γήπεδο, το οποίο είναι -για πόλη της περιφέρειας- αρκετά μεγάλο. Μου έφυγε το άγχος και ας μην μπορώ να τους ικανοποιήσω όλους” είπε ο Μιχάλης Στυλιανίδης, ο οποίος συμπλήρωσε:

Καλωσορίζω στην Ξάνθη τους διοργανωτές του All Star Game. Εκφράζω την ικανοποίησή μου που η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ γίνεται στην πόλη μας. Είναι κάτι που μας τιμά, ενώ θα υπάρχει μεγάλη προβολή για την περιοχή μας. Θα δοθεί η ευκαιρία σε όλο τον κόσμο της περιοχής να παρακολουθήσει από κοντά τους κορυφαίους παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ως δήμος έχουμε κι άλλον έναν στόχο: Μέσα από αυτή τη διοργάνωση να προσελκύσουμε τους νέους στον αθλητισμό, απομακρύνοντας τους από κακές συνήθειες. Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη γιορτή. Οι εξετάσεις που δίνουμε με αυτή τη διοργάνωση θα στεφθούν με επιτυχία και στο μέλλον θα έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε κι άλλες μεγάλες διοργανώσεις του ελληνικού μπάσκετ”.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, Νίκος Παπαδόπουλος, συμπλήρωσε: “Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση για τον τρόπο που αγκάλιασαν οι Ξανθιώτες το γεγονός. Κανονικά θα έπρεπε να τους καλούμε να γεμίσουν το γήπεδο, αλλά τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί εδώ και δύο ημέρες. Το πρόβλημά μας είναι πώς θα χωρέσουν όλοι. Ακόμα και από γειτονικούς νομούς υπάρχει ζήτηση. Θα ήθελα να θυμίσω στους φίλους του αθλήματος ότι υπάρχουν αγώνες και το Σάββατο, που η είσοδος είναι ελεύθερη και θα θέλαμε να δούμε γεμάτο το γήπεδο”. 

Εκ μέρους του ΕΣΑΚΕ ο πρόεδρος της Καβάλας, Κώστας Παπακωνσταντίνου, τόνισε: “Ο ΕΣΑΚΕ κάνει πράξη την αποκέντρωση. Προσωπικά χαίρομαι που γίνεται εδώ το All Star Game. Η περιφέρεια θα έχει ουσιαστική συμμετοχή. Μπορώ να υποσχεθώ πως την Κυριακή το βράδυ θα αισθανόμαστε περήφανοι γι’ αυτή τη διοργάνωση”. 

Εκ μέρους του ΠΣΑΚ ο Δημήτρης Τσαλδάρης είπε: “Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θέλουμε αυτή η γιορτή να έχει ξεχωριστή σημασία. Στέλνουμε μήνυμα κατά της βίας, γιατί αθλητισμός και βία δεν μπορεί να συνυπάρξουν. Το μπάσκετ έχει ανάγκη από τον παλμό της περιφέρειας. Είμαστε σίγουροι ότι το φετινό θα είναι από τα καλύτερα All Star Game. Για μας το μπάσκετ είναι διασκέδαση, είναι τρόπος ζωής και υποσχόμαστε πως θα προσφέρουμε θέαμα υψηλής ποιότητας. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να ανταποκριθούμε στην απαίτηση του κόσμου, που εξάντλησε τα εισιτήρια”. 

Εκ μέρους του ΣΕΠΚ ο Γενικός Γραμματέας, Θοδωρής Μπολάτογλου, υποστήριξε: “Ο ΣΕΠΚ συμμετέχει με πολύ μεγάλη χαρά στο 17ο All Star Game. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τον αγώνα, που θα είναι μακριά από σκοπιμότητες και θα έχει στόχο το θέαμα. Θα δώσει τη δυνατότητα στους παίκτες να αναδείξουν το ταλέντο τους, μέσα από συνεργασίες και χωρίς άγχος. Το Σάββατο ο ΣΕΠΚ διοργανώνει τοπικό σεμινάριο. Δίνουμε πολύ μεγάλη προσοχή στην επιμόρφωση”.