Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι – Ες αύριον τα σπουδαία

Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010 16:06

Με την συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη σήμερα στο Δημαρχείο Ηρακλείου, άρχισε και επίσημα η αντίστροφή μέτρηση για την έναρξη του 18ου All Star Game, που θα φιλοξενηθεί στο νεόκτιστο κλειστό γήπεδο στην περιοχή Δύο Αοράκια της Νέας Αλικαρνασσού. Το πρώτο τζάμπολ θα γίνει στις 16.00 με τον αγώνα της ΟΣΕΚΚ, η οποία διοργανώνει το 5ο All Star Game (4ο σε συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ). Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Κούζας είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

“Συμμετέχουμε για 4η χρονιά σε αυτή τη γιορτή. Οι αθλητές μας έρχονται από όλη την Ελλάδα για να αγωνιστούν σε αυτή την εκδήλωση. Το σημαντικό σε αυτό που θα γίνει εδώ το Σαββατοκύριακο είναι ότι το υπέροχο γήπεδο που έχετε κτίσει είναι προσβάσιμο σε αθλητές με αναπηρία, αλλά και σε φιλάθλους. Γνωρίζουμε τη δυσκολία που υπάρχει, είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε συχνά. Είναι σημαντικό να είναι προσβάσιμοι τέτοιοι χώροι για να μπορούν όλοι να απολαύσουν αυτές τις εκδηλώσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΚ και τον ΕΣΑΚΕ που είναι κοντά μας, να ευχαριστήσω τους προέδρους των αθλητικών οργανισμών των δύο Δήμων, αλλά και όλους τους φορείς που είναι κοντά μας και μας έχουν βοηθήσει όλες αυτές τις ημέρες. Πιστεύω και θέλω να ελπίζω ότι αύριο θα έχουμε την υποστήριξη του κόσμου, είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι ο ειδικός αθλητισμός αποτελεί διέξοδο και πως δεν θα πρέπει να σταματάμε όταν μας τύχει κάτι”. 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης είπε: “Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση που δείξατε. Είναι ιδιαίτερη χαρά και για τους δύο Δήμους να φιλοξενούμε ένα μεγάλο γεγονός. Το All Star Game, το οποίο κλείνει φέτος 18 χρόνια για πρώτη φορά θα διεξαχθεί σε νησί. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ καλό το γεγονός ότι από το 2001, αυτή η γιορτή γίνεται στην περιφέρεια. Θέλουμε να συγχαρούμε τους ανθρώπους του μπάσκετ που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που έχει χαρίσει μοναδικές χαρές, τίτλους, είναι από τα αθλήματα που έχουν διακριθεί και έχουμε να το λέμε όλοι.

Θέλουμε να συνεργαζόμαστε για τέτοιες προσπάθειες, οι πολίτες να βλέπουν τα “αστέρια” του ελληνικού πρωταθλήματος. Όλοι αγκαλιάσαμε το γεγονός αυτό από την αρχή, σε ένα από τα πιο σύγχρονα κλειστά στάδια στη χώρα. Είμαι συγκινημένος γιατί είχα την χαρά και την τιμή να ολοκληρώσουμε τις μελέτες και να δημοπρατήσουμε αυτό το έργο το 2002. Τώρα θα γίνει η παρουσίαση και τα εγκαίνια ενός κλειστού που είχαμε ανάγκη γιατί πέρα από την σάλα που μπορεί να φιλοξενήσει 13 Ολυμπιακά Αθλήματα, μπορεί να φιλοξενήσει και άλλα γεγονότα. 

Εκείνο που μένει είναι να το διαχειριστούμε σωστά έτσι ώστε να ανοίξει για όλους μας και να αποτελέσει κοιτίδα πολιτισμού και αθλητισμού. Να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην οργάνωση. Αφανείς άνθρωποι που δούλεψαν για να δείτε αυτό το αποτέλεσμα που θα ενθουσιάσει τους φιλάθλους εδώ αλλά και αυτούς που θα το δουν. Είμαστε πάντα πρόθυμοι να έχουμε δίαυλους επικοινωνίας για τέτοια γεγονότα. Ο Αθλητισμός είναι πολιτισμός. Το μπάσκετ είναι μεγάλη αξία για τη χώρα και θα το στηρίξουμε”.

Ο Βαγγέλης Σισαμάκης, δήμαρχος Νέας Αλικαρνασσού είπε: “Να σας καλωσορίσω σε αυτό το γεγονός, σε ένα στολίδι όπως είναι αυτό το γήπεδο. Από την επιτυχία αυτών των διοργανώσεων θέλουμε να περάσουμε και κάποια μηνύματα, όπως το ευ αγωνίζεσθε αλλά και το μήνυμα για την αξιοποίηση του γηπέδου. Όλοι να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια προς όφελος της νεολαίας και των πολιτών. Εκτός από αθλητικά γεγονότα το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Θέλω τέλος να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν γι’ αυτό”.

Ο Γιώργος Χαλβατζάκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΣΑΚΕ είπε: “Σας καλωσορίζω στο 18ο All Star Game, το οποίο για πρώτη φορά γίνεται στην Κρήτη. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς που μέσα από την συνεργασία με τον ΠΣΑΚ διοργανώνουμε τα All Star στην επαρχία. Είναι σημαντικό ότι τα “αστέρια” του ελληνικού πρωταθλήματος θα έρθουν κοντά στον κόσμο, είναι μια χρυσή ευκαιρία φέτος γιατί είχαμε το γήπεδο αλλά και την συνεργασία με τον κ. Κουράκη, από τότε που ήταν ΓΓΑ. Είναι από τους πιο θερμούς υποστηρικτές μας και εκ μέρους του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ τον ευχαριστούμε από καρδιάς, ευχαριστούμε και τους χορηγούς αλλά τον φίλαθλο κόσμο του Ηρακλείου που έχουν περιλάβει με αγάπη τις εκδηλώσεις. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθούμε στο στολίδι της Κρήτης, να δούμε τα αστέρια και να χαρούμε”.

Ο Γιώργος Παυλίδης, μέλος του ΔΣ του ΠΣΑΚ είπε: “Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός που θα γίνει στην Κρήτη. Αυτή η μεγάλη γιορτή θα φιλοξενηθεί εδώ προσφέροντας την αφρόκρεμα του ελληνικού μπάσκετ στους θεατές, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή. Είμαστε σίγουροι ότι όσοι θα συμμετέχουν θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα, στους τυχερούς που θα βρίσκονται στο γήπεδο. Το ελληνικό μπάσκετ είναι τυχερό που έχει την Κρήτη στους κόλπους του. Το μπάσκετ ενώνει και η Κρήτη είναι ο τρόπος να το δείξουμε αυτό. Το μήνυμα που θέλουμε να περνάμε εμείς στον ΠΣΑΚ είναι ότι η βία δεν έχει θέση στον αθλητισμό. Παράλληλα βρίσκουμε την ευκαιρία να περάσουμε και ένα κοινωνικό μήνυμα, σκοπεύουμε να επισκεφθούμε κάποια ιδρύματα και να περάσουμε το μήνυμα ότι οι άνθρωποι του αθλητισμού πρέπει να δίνουν το παράδειγμα και να απλώνουν το χέρι στους συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται”.

Ο Θοδωρος Μπολάτογλου, γενικός γραμματέας του ΣΕΠΚ είπε: “Με ιδιαίτερη χαρά ο ΣΕΠΚ συμμετέχει στην 18η διοργάνωση συμβάλλοντας σε αυτή με τη συμμετοχή των προπονητών. Το All Star Game για 10 χρονιά φιλοξενείται στην περιφέρεια και αυτό δείχνει ότι εκεί είναι το μέλλον. Ιδιαιτέρα εδώ στο Ηράκλειο μια πόλη που αγαπά το μπάσκετ και ο κόσμος το δείχνει με τη ζήτηση των εισιτηρίων. Ευχόμαστε να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο και στην Α1. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φορείς, τους χορηγούς και όλους όσοι εργάστηκαν γι’ αυτό και καλούμε τους προπονητές της Κρλητης να παρακολουθήσουν το σεμινάριο που διοργανώνουμε αύριο”.

Ο Γιάννης Δροσίνης πρόεδρος ΟΝΑ Ηρακλείου είπε: “Σας καλοσωρίζω σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση που στηρίζει ο Δήμος μας. Όταν μας έγινε η πρόταση με χαρά την αποδεχτήκαμε και τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε αθλητές υψηλού επιπέδου. Αυτού του είδους τις εκδηλώσεις που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν στο νησί μας γιατί δεν υπήρχαν οι εγκαταστάσεις. Υπήρξε άριστη συνεργασία με Δήμο Αλικαρνασσού και αυτό μας δείχνει ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε και στη συνέχεια. Όταν σβήσουν τα φώτα θα μείνει το “αγκάθι” αξιοποίησης αυτού του γηπέδου. Εύχομαι να περάσετε όλοι καλά θα είμαστε κοντά σε όλους σας για ότι χρειαστείτε και στο μέλλον. Ευχαριστώ και τους συνεργάτες μου και είμαι σίγουρος ότι έχουν την εμπειρία να στηρίξουν αυτό το γήπεδο”.

Ο Μιχάλης Μωραΐτης πρόεδρος ΟΝΑ Αλικαρνασσού.: “Θέλω να ευχηθώ να έχουμε τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το σημαντικότερο για όλους μας είναι να εκμεταλλευτούμε αυτό στο στολίδι και να το αξιοποιήσουμε για το μέλλον”.

Ο αντιδήμαρχος Αλικαρνασσού, Ανδρέας Κυπραίος: “Από την δική μας πλευρά υπήρξε μια άριστη συνεργασία, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Τα θερμά μας συγχαρητήρια ανήκουν στους αφανείς ήρωες και θα δείτε και εσείς ότι θα είναι εκεί για ότι χρειαστείτε. Μέσα από αυτή τη γιορτή να δοθεί το μήνυμα ότι η βία δεν χωρά ανάμεσά μας, είμαστε ένας λαός πολιτισμένος”.

Σε ερώτηση που έγινε στον Δήμαρχο Ηρακλείου για το αν υπάρχει η πρόθεση να δημιουργεί και στο Ηράκλειο μια ομάδα μπάσκετ με καρότσι, από τη στιγμή που στο νέο κλειστό υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να την φιλοξενήσει, ο κος Κουράκης είπε: “Εάν υπάρξει μια τέτοια κίνηση εμείς είμαστε εδώ για να την στηρίξουμε“.