Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι – Με γεμάτες εξέδρες

Παρασκευή, 02 Δεκέμβριος 2011 17:48

Στο κατάμεστο γυμναστήριο Μετς, έγινε σήμερα το πρωί η γιορτή της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και της ΟΣΕΚΚ, για να τιμήσουν την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο Γιώργος Κούζας, η πρόεδρος του ΟΝΑ, κ. Παναγιώτα Ψαράκη, και ο Κώστας Παταβούκας γενικός γραμματέας άθλησης και διατροφής του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ως διοργανωτές υποδέχθηκαν μαθητές από σχολεία της Αθήνας, αθλητές με αναπηρία αλλά και ανθρώπους του αθλητισμού.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε αγώνα επίδειξης βόλεϊ καθιστών, μπάσκετ με αμαξίδιο, ξιφασκία και χορό. Οι 800 μαθητές που βρέθηκαν στις εξέδρες έδιναν ρυθμό στις προσπάθειες των αθλητών και ταυτόχρονα πήραν το καλύτερο μάθημα της ζωής τους, ότι “Ο Αθλητισμός δεν κάνει διακρίσεις“.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, οι προπονητές Αργύρης Πεδουλάκης, Κώστας Φλεβαράκης, Άγγελος Κορωνιός και Δημήτρης Λιόγας. Οι εν ενεργεία μπασκετμπολίστες Λάζαρος Παπαδόπουλος, Νώντας Παπαντωνίου, Φώτης Βασιλόπουλος. Ο διεθνής διαιτητής Τάσος Πηλοϊδης. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών μπάσκετ με αμαξίδιο, Σπύρος Τσούντσουρας, όπως επίσης και οι πρώην μπασκετμπολίστες Τζορτζ Παπαδάκος, Νίκος Σπανός και Βασίλης Κούρος.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της: Ειδικής Γραμματείας Διατροφής και Άθλησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Άθλησης και Θρησκευμάτων, του Οργανισμού Νεολαίας & Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.