Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι – Διαιτητές παγκόσμιας εμβέλειας

Διαιτητές παγκόσμιας εμβέλειας

Τρίτη, 08 Ιανουάριος 2008 01:05

Το ότι το ελληνικό μπάσκετ με καρότσι κάνει ολοένα και πιο έντονη την παρουσία του στον ευρωπαϊκό χώρο, δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς. Το λένε τα… αποτελέσματα, τα οποία δεν είναι κατ’ ανάγκη αγωνιστικά. Ένα από τα πλέον σοβαρά κομμάτια στον χώρο μας είναι η διαιτησία. Και οι ελληνικές σφυρίχτρες μετρούν όχι μία, αλλά τρεις μεγάλες διεθνείς επιτυχίες! Επιτυχίες που αναδεικνύουν ανάγλυφα τη δουλειά σε βάθος που γίνεται σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος. Δουλειά που αντανακλά και στον σύνδεσμο, και στην ομοσπονδία, και σε καθέναν ξεχωριστά από τους ανθρώπους που απαρτίζουν το ελληνικό μπάσκετ με καρότσι.

Ο Πλάτωνας Σέρρας ορίστηκε (μεταξύ άλλων) να διευθύνει το test event που θα γίνει στο Πεκίνο, στο διάστημα 18-29/01/2008. Είναι μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις αυτής της Ολυμπιάδας και η παρουσία Έλληνα διαιτητή αποτελεί τιμή όχι μόνο για τον ΣΔΕΚΚ και την ΟΣΕΚΚ, αλλά για τον χώρο μας συνολικά και για ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή…
Ο Αδριανός Παυλόπουλος ορίστηκε στους Παρολυμπιακούς που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Πεκίνο. Αυτή και αν είναι μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ με καρότσι, που θα δώσει το παρών -μέσω του διεθνή μας διαιτητή- στους δεύτερους συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Να σημειώσουμε ότι τόσο ο Σέρρας, όσο και ο Παυλόπουλος έχουν ορισμό ως ουδέτεροι από την Ευρώπη, καταλαμβάνοντας τη μία από τις τρεις διαθέσιμες θέσεις. Αυτό το γεγονός από μόνο του, δείχνει την εμπιστοσύνη που έχει η τεχνική επιτροπή της IWBF στους Έλληνες διαιτητές.
Ο πρόεδρος του ΣΔΕΚΚ, διεθνής καθηγητής διαιτησίας και υπεύθυνο διαιτησίας στη χώρα μας, Σπύρος Τσούντσουρας συμμετείχε στο 1ο σεμινάριο “supervisor & examiner” της IWBF Europe, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι (01-03/12/2007).
Για να ολοκληρώσουμε τη διεθνή παρουσία των Ελλήνων διαιτητών, ο Βασίλης Μπίκας και ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος θα συμμετέχουν στις εξετάσεις για νέους διεθνείς διαιτητές, που θα πραγματοποιηθούν στο Μπρνο της Τσεχίας (07-10/03/2008).