Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι – “Να στείλουμε το μήνυμα”

Πέμπτη, 16 Δεκέμβριος 2010 15:44

Με την συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας, άρχισε και τυπικά η αντίστροφη μέτρηση για το 13ο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό των Ροϊτικων με τις τέσσερις ομάδες, Τιτάνες Αχαϊας, Δωδεκάνησο, ΠΑΣΚΑ Ελληνικά Πετρέλαια και Θεσσαλό να δηλώνουν πανέτοιμες.

“Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, που η Ομοσπονδία μας έδωσε το δικαίωμα να αναλάβουμε το φάϊναλ φορ. Νιώθουμε ικανοποίηση και υπερηφάνεια, που παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε μεγάλες δυσκολίες, τα ξεπερνάμε και ανυπομονούμε για να αρχίσουν οι αγώνες” είπε η πρόεδρος των Τιτάνων, Σοφία Στρατουδάκη και συνέχισε:

“Οι Τιτάνες είναι η πιο αδύναμη ομάδα από τις φιναλίστ του θεσμού. Άλλωστε, μόνο και μόνο η εμπειρία από τη συμμετοχή είναι σημαντική. Θεωρώ ότι ο αθλητισμός των ΑμεΑ είναι ένα δείγμα πολιτισμού, δείχνει ότι υπάρχει μέριμνα και προγραμματισμός για τους συνανθρώπους μας που έχουν την ατυχία να έχουν αναπηρία.

Οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους να μην δημιουργούμε προβλήματα, αλλά να εξυπηρετούμε την καθημερινότητά τους. Σκοπός μας να γίνει γνωστό το άθλημα, να βγει ο κόσμος από το σπίτι του. Η ζωή δεν σταματάει σε μία αναπηρία. Πρέπει να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν, τον κ. Γιάννη Κασσίμη πρόεδρο του ΟΝΑΠ, την Περιφέρεια και τη Νομαρχία, τη Νατάσα Ράγιου, το ξενοδοχείο “Αστήρ“, και φυσικά τον Νίκο Αργυρόπουλο για την στήριξή του και τη συνδρομή του στην προσπάθειά μας. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να έρθει ο κόσμος να απολαύσει τις ομάδες και την προσπάθειά τους”.

Ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΚ Γιώργος Κούζας υποστήριξε: “Το κύπελλο είναι ο δεύτερος μεγάλος θεσμός, όπως σε κάθε άθλημα. Είμαστε ευχαριστημένοι που για μία ακόμα χρονιά, καταφέραμε να γίνει η διοργάνωση εκτός Αθήνας – Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα να βλέπει ο κόσμος το μπάσκετ με αναπηρία, που είναι από τα πιο θεαματικά αθλήματα. Δεν ήταν εύκολη η προσπάθεια. Η πρόεδρος των Τιτάνων και ο πατέρας της ο κ. Στρατουδάκης, έχουν κάνει μεγάλο αγώνα για να γίνει αυτή η εκδήλωση. Είναι προσωπικές μάχες κάποιων ανθρώπων που καταφέρνουν να αναπτύξουν το μπάσκετ με αμαξίδιο.

Είμαστε εδώ, και έχουμε σαν στόχο, όχι μόνο την προβολή του αθλήματος, αλλά και να στείλουμε το μήνυμα ότι οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα κινητικά, να βρουν διέξοδο τον αθλητισμό. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν το Σαββατοκύριακο μέσα στο γήπεδο, προκειμένου ο κόσμος να απολαύσει το θέαμα“.

Ο πλέι μέικερ του Απόλλωνα, Νίκος Αργυρόπουλος, που πρωταγωνιστεί στο βίντεο μαζί με τον Παναγιώτη Κοντογιάννη αναφέρθηκε στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του μπάσκετ των αρτιμελών και των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα:
“Σίγουρα είναι πιο δύσκολο. Για μένα ήταν πολύ μεγάλη τιμή που συμμετείχα. Οι αθλητές με αυτές τις ιδιαιτερότητες είναι ένα φωτεινό παράδειγμα, καθώς δείχνουν με την αγωνιστικότητά τους, πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και πως η λέξη “αδύνατο”, δεν υπάρχει”.

– Η είσοδος στους αγώνες που θα γίνουν το απόγευμα του Σαββάτου και της Κυριακής είναι ελεύθερη!