Η καρδιά μας στο Πεκίνο

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ με καρότσι περιμένει την αντίστοιχη ομάδα της Ιταλίας στο Λουτράκι, προκειμένου να δώσουν πέντε φιλικά παιχνίδια, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Οι Ιταλοί φτάνουν στο προπονητικό κέντρο την Πέμπτη.

 

06.09.08

Σε λίγες ώρες ξεκινούν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο. Η σκέψη μας, η καρδιά μας και οι ευχές μας ακολουθούν την ελληνική αποστολή. Όπως έγραψε κι ο ποιητής “αν η μισή μου καρδιά βρίσκεται γιατρέ εδώ πέρα, η άλλη μισή στην Κίνα βρίσκεται“…
Ήμασταν εκεί, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Χίλτον (δια της παρουσίας του προέδρου της ΟΣΕΚΚ, Γιώργου Κούζα και του διεθνή διαιτητή Αδριανού Παυλόπουλου) στην τελετή για την αναχώρηση της ελληνικής “ομάδας”.

Ο πρόεδρος, το Δ.Σ., όλοι οι αθλητές, οι προπονητές, οι παράγοντες, όσοι ασχολούνται ενεργά με το μπάσκετ σε αγωνιστικό αμαξίδιο, εύχονται ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους αθλητές μας, που μετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Δεν μας ενδιαφέρουν τα μετάλλια. Αυτό που θέλουμε είναι να δώσουν τη μάχη με αξιοπρέπεια, με πάθος, με αγάπη γι’ αυτό που κάνουν. Τότε θα είναι πραγματικοί Ολυμπιονίκες. Κι είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνουν.

Το αυριανό (Κυριακή) πρόγραμμα του τουρνουά μπάσκετ ανδρών:
09:00 Ιράν – Ν. Αφρική (Όμιλος A)
11:15 Ιαπωνία – Σουηδία (Όμιλος A)
13:30 Αμερική – Ισραήλ (Όμιλος B)
16:15 Αυστραλία – Βραζιλία (Όμιλος B)
18:30 Κίνα – Μ. Βρετανία (Όμιλος Β)
20:45 Καναδάς – Γερμανία (Όμιλος A)

Το αυριανό (Κυριακή) πρόγραμμα του τουρνουά μπάσκετ γυναικών:
10:00 Αυστραλία – Μ. Βρετανία (Όμιλος A)
12:15 Ολλανδία – Μεξικό (Όμιλος Β)
15:30 Γερμανία – Βραζιλία (Όμιλος A’)
17:45 Κίνα – Ιαπωνία (Όμιλος B)