Η Αστερία στ’… αστέρια

Η ενίσχυση της Εθνικής ομάδας, με επιστήμονες υψηλού επιπέδου, συνεχίζεται. Μετά τον φυσικοθεραπευτή, Βαλάντη Ρίζο, και τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό, Σταύρο Αλευρογιάννη, καλωσορίζουμε την Αστερία Σταματάκη, πτυχιούχο Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, κάτοχο Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης  του τμήματος επιστήμης Διαιτολογία, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Η γλυκιά Αστερία ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου από το 2001, ενώ από το 2008 διατηρεί το δικό της διαιτολογικό γραφείο. Από το 2008, είναι εκπαιδεύτρια – εισηγήτρια σεμιναρίων, σε θέματα Διατροφής, στο Ανοιχτό Ίδρυμα εκπαίδευσης.

Επίσης, το χρονικό διάστημα 2003 – 2012 ήταν επιστημονικός συνεργάτης στη γαστρεντερολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Έχει ασχοληθεί πολύ με άτομα που πάσχουν από διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος και ιδιαίτερα με ασθενείς με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα. Μάλιστα έχει υπάρξει μια από τους συγγραφείς του βιβλίου Ιδιοπαθής Φλεγμονώδης Εντερική Νόσος (εκδόσεις Τεχνόγραμμα).

Η διαιτολόγος Αστερία Σταματάκη έχει ασχοληθεί με την αθλητική διατροφή και έχει υποστηρίξει διατροφικά, αθλητικές ομάδες και αθλητές. Από σήμερα υποστηρίζει και την Εθνική Ομάδα μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο.

Είναι τιμή μου που βρίσκομαι δίπλα σ’ αυτά τα παιδιά, αλλά και δίπλα σε τόσο σημαντικούς επιστήμονες. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε κάτι, στη συγκλονιστική προσπάθεια που κάνουν οι αθλητές της Εθνικής ομάδας” δήλωσε η κ. Σταματάκη, που ήδη ξεκίνησε και δουλεύει με τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.