Διεθνές φιλικό την Πέμπτη στο Μετς

Κάποιες φορές παιχνίδια που χαρακτηρίζονται “φιλικά“, όπου δεν είναι αυτοσκοπός η νίκη, είναι πιο σημαντικά και από αγώνες που κρίνουν… τίτλους. Ένα από αυτά θα διεξαχθεί την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου (στις 18:30), στο κλειστό γήπεδο Μετς.

Ο ΠΑΣΚΑ Ελληνικά Πετρέλαια υποδέχεται, σε επίσημο φιλικό αγώνα, την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (Ο.Πα.Κ). Η ελληνική ομάδα πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει και να φιλοξενήσει την ομάδα της Κύπρου, μια πρωτοβουλία που η ΟΣΕΚΚ στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, ενώ η Ο.Πα.Κ από την πλευρά της έχει τη στήριξη της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Σκοπός μας είναι, μέσα από το μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο, να δημιουργήσουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας, να φέρουμε πιο κοντά ανθρώπους, που χωρίς την ενασχόληση με τον αθλητισμό, ίσως να έμεναν περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Κι εμείς θέλουμε να τους βγάλουμε έξω, να τους δείξουμε τη χαρά της συμμετοχής σ’ ένα τόσο όμορφο σπορ, όσο το μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο.

Θα είμαστε εκεί, την Πέμπτη το απόγευμα, να υποδεχθούμε τους Κύπριους αθλητές, να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειες όλων των παικτών, και των δύο ομάδων, ελπίζοντας πως αυτή η κίνηση θα αποτελέσει ακόμη έναν κρίκο, στη συνολική προσπάθεια που κάνουν Ομοσπονδία και Σωματεία, για την προώθηση του αθλήματος.