ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πλούσιο θα είναι και φέτος το πρόγραμμα των ελλήνων ρέφερι που διαιτητεύουν παιχνίδια με αγωνιστικό αμαξίδιο. Πέντε εξ αυτών θα εκπροσωπήσουν τη χώρα, αλλά και την Ομοσπονδία σε διεθνείς διοργανώσεις, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Οι ορισμοί των Ελλήνων διαιτητών είναι: Πλάτωνας Σέρρας: 10-13/3/16 EURO3- Albacete Ισπανία – 21-24/4/16 Willy Bri. Finale Batajoz Ισπανία Αδριανός Παυλόπουλος: 21-24/4/16 Willy Bri. Finale Batajoz Ισπανία Χρήστος  Κηπουρίδης: 21-24/4/16  Ch.Cup.Finale  Banja Luca Bosna Κώστας…

Διαβάστε περισσότερα >>

Τέλος στην μακρόχρονη καριέρα του στα Ευρωπαϊκά γήπεδα έβαλε ο Ζήσης Προκοπίου. Ο διεθνής διαιτητής αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, τη στιγμή που άλλοι έξι διεθνείς διαιτητές μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο, ετοιμάζονται να περάσουν από τις εξετάσεις της IWBF. Οι Σπύρος Τσούντσουρας, Αδριανός Παυλόπουλος, Κώστας Αθανασόπουλος, Βασίλης Μπίκας, Χρήστος Κηπουρίδης, Πλάτωνας Σέρρας θα ταξιδέψουν το τρίημερο 22 με 25 Οκτωβρίου στη Γερμανία, προκειμένου να κριθούν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία IWBF…

Διαβάστε περισσότερα >>

Στο Λονδίνο θα βρεθούν από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου οι διεθνείς διαιτητές της Ομοσπονδίας μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο. Οι Σέρρας, Παυλόπουλος, Μπίκας, Κηπουρίδης, Αθανασόπουλος, με την αρωγή της ΟΣΕΚΚ, η οποία καλύπτει τα έξοδα για το ταξίδι, θα συμμετάσχουν στο διεθνές σεμινάριο που διοργανώνει η παγκόσμια ομοσπονδία (IWBF) σε συνεργασία με τη FIBA, προκειμένου να περάσουν γραπτές και αγωνιστικές εξετάσεις.

Διαβάστε περισσότερα >>

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ελλάδας Καλαθόσφαιρας με Καρότσι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του στον Θόδωρο Βιδάλη και την οικογένειά του, για την απώλεια της συζύγου του Στέλλας.

Διαβάστε περισσότερα >>

Την εμπιστοσύνη της στη διοίκηση του Συνδέσμου Διαιτητών Ελλάδας Καλαθόσφαιρας με Καρότσι, έδειξε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών. Από τα 55 τα 36 ψήφισαν στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, δίνοντας “εντολή” για να συνεχιστεί το σημαντικό έργο που γίνεται στον σύνδεσμο.Οι ψήφοι: Τσούντσουρας 36, Παυλόπουλος 26, Κηπουρίδης 24, Μπίκας 24, Προκοπίου 22, Πολυχρονιάδης 20, Στούμπος 18.

Διαβάστε περισσότερα >>

Χρώμα ελληνικό είχε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας που διεξήχθη στη Σλοβενία. Ο διεθνής διαιτητής Βασίλης Μπίκας εκπροσώπησε τη χώρα μας και την Ομοσπονδία μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο με τον καλύτερο τρόπο. Σφύριξε συνολικά εννέα αγώνες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο τελικός ανάμεσα στη Γαλλία και τη Βοσνία. Ενώ ήταν ένας εκ των διαιτητών που διαιτήτευσαν τα παιχνίδια που έκριναν την άνοδο στην Α’ κατηγορία (Κροατία – Βοσνία) και…

Διαβάστε περισσότερα >>

Η σημασία της προσφοράς σε έναν χώρο όπως αυτό της Ομοσπονδίας μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο είναι μεγάλη. Ειδικά όταν πρόκειται για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία.Δύο πολύ σημαντικές εταιρίες, η καθεμία στον τομέα της, στηρίζουν την προσπάθεια που κάνει ο Σύνδεσμος Διαιτητών με καρότσι. Η ΠΑΛΑΠΛΑΣΤ και η εταιρία ΤΑΚΟΥΔΗΣ, ενισχύουν τον ΣΔΕΚΚ, με την διαφήμιση που υπάρχει στις φανέλες των διαιτητών.

Διαβάστε περισσότερα >>

Ακόμη μια διάκριση για τους διαιτητές της ΟΣΕΚΚ. Στην Ισπανία βρίσκεται ο Σπύρος Τσούντσουρας, ο οποίος θα συμμετέχει στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Andre Vergauwen, η οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή, ενώ ο Πλάτωνας Σέρρας βρίσκεται στην Πολωνία για τους τελικούς του Challenge cup.

Διαβάστε περισσότερα >>

Στο Βέλγιο θα βρεθεί το διήμερο 12-14 Μαρτίου ο διεθνής διαιτητής της Ομοσπονδίας Μπάσκετ με Καρότσι, Σπύρος Τσούντσουρας. Ο Έλληνας ρέφερι θα επιβλέψει τις εξετάσεις άλλων διαιτητών που θέλουν να γίνουν διεθνείς. Τις ίδιες ημέρες και ο Πλάτωνας Σέρρας θα βρεθεί στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στις Κάννες, προκειμένου να συμμετάσχει στο κύπελλο Euroleague το οποίο θα διεξαχθεί εκεί 12 – 14 Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα >>

Στο Παρίσι θα ταξιδέψει ο διεθνής διαιτητής, υπεύθυνος και εξεταστής διαιτησίας της Ομοσπονδίας Μπάσκετ με καρότσι, Σπύρος Τσούντσουρας. Ο Έλληνας ρέφερι θα βρεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα 02-05 Ιουλίου, προκειμένου να παρακολουθήσει το σεμινάριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο (IWBF), για τους καθηγητές διαιτησίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί πριν από την έναρξη του Παγκόσμιου πρωταθλήματος νέων, κάτω των 23 ετών.

Διαβάστε περισσότερα >>