Γιορτάζουμε όλοι μαζί

Το All Star Game της Αμαλιάδας είναι προ των πυλών (12-13 Απριλίου) και η αυλαία άνοιξε με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Το μήνυμα που έστειλαν οι διοργανωτές, οι παίκτες αλλά και οι χορηγοί ήταν κοινό: “Να αποδείξουμε ότι το μπάσκετ είναι γιορτή”.
Το φετινό All Star Game έχει ιερό σκοπό, αφού τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.
Ο εκπρόσωπος του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ Τάκης Χατζηγρηγοριάδης αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους υποστήριξε: “Εδώ και αρκετά χρόνια ο ΕΣΑΚΕ έχει επιλέξει να ορίζει ως τόπο διεξαγωγής του All Star Game επαρχιακές πόλεις, για να περάσει το μήνυμα ότι το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που πρέπει να ενδιαφέρει την περιφέρεια. Την περιφέρεια που έχει δείξει ότι αγαπάει το μπάσκετ” και συνέχισε: “Για το φετινό All Star Game η σκέψη ήρθε από πολύ νωρίς, σχεδόν με την έναρξη του πρωταθλήματος, επηρεασμένοι από τα δυσάρεστα γεγονότα που έπληξαν την περιοχή και ευχόμαστε να μην επαναληφθούν ποτέ”.
Οι παίκτες που θα συμμετάσχουν στο All Star Game εκπροσωπήθηκαν από τον πρόεδρο του ΠΣΑΚ Δήμο Ντικούδη, αλλά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Νίκο Σπανό. “Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που επιλέχτηκαν να συμμετέχουν στο παιχνίδι αυτό. Εύχομαι να γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και μία ωραία γιορτή” είπε ο Ντικούδης για να συμπληρώσει ο Σπανός: “Αποτελεί τιμή για όλους τους αθλητές που συμμετέχουν σε αυτό το All Star Game, ειδικά φέτος που ο σκοπός είναι ιερός. Στόχος μας είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι το μπάσκετ είναι γιορτή, ότι εμείς ο αθλητές το βλέπουμε σαν γιορτή. Έτσι θέλουμε να το βλέπουν και οι φίλαθλοι”.
Ο Γενικός Γραμματέας της Δυτικής Περιφέρειας, Σπύρος Σπυρίδων, τόνισε: “Δεν θα μπορούσαμε να μην αγκαλιάσουμε αυτή τη διοργάνωση, διότι εκτός από το ότι αφορά το μπάσκετ, αφορά και στην ψυχολογία των κατοίκων της περιοχής. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει η διάθεση να χτίσουμε ξανά αυτά που χάθηκαν στην διάρκεια του καλοκαιριού”, ενώ ο Δήμαρχος Λεχαινών, Νίκος Κουλούρης μετέφερε τον χαιρετισμό του δημάρχου Αμαλιάδας Γιάννη Λυμπέρη: “Αποτελεί τιμή και χαρά για όλους εμάς η επιλογή που κάνατε στον πυρόπληκτο νομό μας γα τη διεξαγωγή του φετινού All Star Game. Θα βοηθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην άρτια διεξαγωγή αυτή της γιορτής, όπως έχουμε κάνει και σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχουμε φιλοξενήσει”.
Τον Σύνδεσμο Προπονητών εκπροσώπησε ο Σωκράτης Ηλιάδης: “Σκοπός μας είναι να βοηθούμε το μπάσκετ να προοδεύει και να διακρίνεται. Η συμμετοχή όλων στο All Star Game αποκτά μεγαλύτερη σημασία διότι γίνεται στην πληγείσα από τις φωτιές περιοχή, κάτι που δείχνει την ευαισθησία του μπάσκετ”.

Στη γιορτή του μπάσκετ, στο διήμερο All Star Game θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο. Ο πρόεδρός της Γιώργος Κούζας δήλωσε: “Το μπάσκετ είναι το κοινό σημείο αναφοράς και έκφραση για όλους μας. Αυτό που τώρα θεωρώ ότι είναι ώριμο να συμβεί, είναι να θεσμοθετηθεί η κοινή μας παρουσία στα ALL STAR παιχνίδια. Τα σωματεία έχουν αποδεχτεί την παρουσία μας και έχουν γίνει πολλές εκδηλώσεις σε αγώνες του φετινού πρωταθλήματος όπου δώσαμε το στίγμα μας. Όλα αυτά δείχνουν ότι μετά τις προσπάθειες χρόνων, τις κοινές προσπάθειες των σωματείων, των παικτών, των παραγόντων όπου βρήκαμε πρόσφορο έδαφος, ο Ελληνας παίκτης σε αμαξίδιο βρίσκει το χώρο του και το στίγμα του. Η φετινή εκδήλωση είναι ξεχωριστή λόγω των εφιαλτικών πυρκαγιών. Εμείς γνωρίζουμε όσο λίγοι από δυσκολίες, έχουμε ζήσει μικρές ή μεγάλες δοκιμασίες και είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε ίσως λίγο παραπάνω τι σημαίνει να προσπαθείς από την αρχή να οικοδομήσεις τη ζωή σου, ξεπερνώντας ένα ισχυρότατο σοκ. Υπ’ αυτή την έννοια έχουμε να προσφέρουμε ουσιαστικά σ’ αυτό το εορταστικό αλλά και συμβολικό διήμερο”.

Ο Αντώνης Φουστέρης, εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας PFIZER, τόνισε: “Βασική αποστολή μας είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής του πολίτη. Το μήνυμά μας είναι “Μαζί για έναν υγιέστερο κόσμο”. Ο αθλητισμός προάγει την ποιότητα ζωής και για αυτό το λόγο αποτελεί βασικό άξονα δραστηριοποίησης. Και για αυτό αποφασίσαμε να στηρίξουμε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Το All Star Game αποτελεί γιορτή για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Βασικό χαρακτηριστικό μας είναι η εκστρατεία κατά του καπνίσματος. Αξίζει να αναφέρει κάποιος ότι το κάπνισμα οφείλεται για πάνω από 1 εκ. θανάτους στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Η χώρα μας έχει γεμίσει από πρωτιές στον αθλητισμό που μας τιμούν, αλλά και κάποιες που μας προβληματίσουν. Είμαστε οι πιο μανιώδεις καπνιστές στην Ευρώπη. Το 42% των Ελλήνων καπνίζουν και το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που κατατάσσεται ως μία ξεχωριστή χρόνια νόσος. Ποιότητα ζωής και κάπνισμα δεν πάνε μαζί, αντίθετα αθλητισμός και ζωή είναι έννοιες συνυφασμένες”.

Ο Αντώνης Ματεμτζής, Εκπρόσωπος της CHAMPION υποστήριξε: “Η CHAMPION είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες και ως βασικός χορηγός της ΦΙΜΠΑ είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε ενεργά τη διεξαγωγή του All Star Game με τη βεβαιότητα μία άρτιας διοργάνωσης”.